Framside BG1109
Framside BG1109

BG 9/11: Traktoroversikten

Vurderer du ny traktor? Da bør du sjekke Bedre Gardsdrift sin traktoroversikt, både i bladet og på nett.

Publisert

Årets nest siste utgave av Bedre Gardsdrift er levert Posten. I begynnelsen av neste uke bør du ha bladet i postkassa di.

Hovedsaken denne gangen er traktoroversikten. I bladet gir vi deg en enkel oversikt over de mest aktuelle modellene fra de ulike leverandørene. Vil du ha den komplette oversikten, så sjekk vår unike nettbaserte utgave. Her kan du sammenlikne ulike modeller og få alle spesifikasjoner for alle modeller, flere år tilbake. 2012-modellene er på nett i løpet av neste uke.

Eget skitrekk?

I småsmart presenterer vi blant annet et enkelt skitrekk, med utgangspunkt i Avant, samt en luftig vedbod på hjul.

Gardsanalyse fra Nordland

Gardsanalysen denne gangen er fra Sandnessjøen. Der har Frode og Heidi Fossum investert stort i nytt grisefjøs. I tillegg har de en betyelig melkekvote.

Jærsk ildsjel med hjertet i Tanzania

Ildsjelen Ingar Kvia mener at Afrika skal ha like gode traktorer og maskiner som norske bønder og entreprenører. Etter jul leverer han den niende MF-en til Haydom Lutheran Hospital, kjøpt i Norge og med norske spesifikasjoner.

Krav om renere vann

Vanndirektivet med krav om renere vann skal ikke rokke ved norsk landbruksproduksjon. Men vassdrag med dårlig vannkvalitet kan bli satt under press. Bønder i husdyrtette områder vil få de største utfordringene.

Valtra N163

Du har allerede lest om den her på gardsdrift.no. I BG9 får du flere detaljer fra vår prøvekjøring i de finske skoger.

JCB 8310

Vi har vært hos JCB i England for å se siste nytt fra de gule. Motorer fra Agco Sisu Power og lavere støynivå er to av nyhetene.

Norsk U-hjelps traktor er blitt elektrisk lassbærer

Den norske "u-hjelp" traktoren GT, har fått nytt liv i Sverige, som elektrisk og radiostyrt lassbærer som bærer to ganger sin egen vekt.

Gigantmesse for veterantraktorer

Mappa med USA-stoff er rikholdig etter turen vår i høst. I dette nummeret tar vi deg med på veteranmesse og forteller historien om traktoren Kinze 640.

Robot ble redningen

Som følge av nedsatt fysikk etter ei ulykke i 2008, måtte Anne Bjørnerås velge. Enten å gi slipp på melkeproduksjonen, eller å investere i melkerobot. Valget var enkelt.

Godt å være norsk kornbonde Canada

Bjørn og Peter Kristianslund fra Østfold har hatt tre bra år som kornbønder i Canada. Nå har de 43 000 dekar og synes livet som kornbønder er godt.

Fliser opp jordekanten

Eivind Strøm i Vestby lar vegetasjonen i jordekanten forsvinne inn i en Heizohack 8-500 flishogger. En femtonns beltegraver påmontert et Naarva Grip 1500- 25E klippeaggregat står for fellinga.

Når vedlikehold dreper

59 personer omkom under vedlikeholdsarbeid i norsk arbeidsliv fra år 2000 og fram til i dag. 14 av dødsulykkene – eller nesten 25 prosent – skjedde i landbruket.

Vanntett smarttelefon

Sony Ericssons android-telefon Xperia Active er primært tiltenkt folk som joggar i regnvêr. Men den er òg ein dugande bondetelefon for alle som ser godt og er litt forsiktige.

Bedre med gammelt enn nytt

Tore Granbakken har fire Massey Ferguson 35 fra tidlig 60-tall. Alle i daglig drift og med fast redskap. Forhandlerne tørster etter å selge ham ny traktor, men forgjeves.

Nyheter for fjøset

Vi har besøkt Elmia Lantbruk djur og inomgård, og presenterer noen av nyhetene derifra.

Kua mangler proteiner

Ny forskning viser at kyr har svært negativ proteinbalanse i de første dagene etter kalving. Derfor flytter forskerne nå fokus fra kyrnes energibalanse til dyras proteinstatus.

Veteranen

Volvo BM 2200, 1981 modell

Powered by Labrador CMS