Forside BG 1104
Forside BG 1104

BG 4/11: Skaff deg ryggdekning!

Driver du med maskinleie, eller får andre til å kjøre for deg, gjelder det å ha ryggdekning for prisene som brukes. Det får du med Norges mest komplette prisliste, levert av Bedre Gardsdrift.  

Publisert

Bedre Gardsdrift gir deg ryggdekning.

Bedre Gardsdrift nr. 4 er levert Posten, og på vei til en postkasse nær deg. Bladet er på hele 112 sider. Hovedsaken denne gangen, er maskinleieprislista, som er Norges mest omfattende prisliste for maskinleie. I vårt kildemateriale finner vi alt fra han som klipper noen sauer nå og da, til entreprenører som omsetter for millioner av kroner. Vi gjør også en kritisk vurdering av hver eneste pris, for å sjekke at den virker fornuftig. Dette er et tidkrevende arbeid, men høyner kvaliteten på prislista.

Årets prisliste er den niende rekka. Grunnlaget er mer solid enn noen gang, og er den desidert mest omfattende prislista av sitt slag her i landet. Av den grunn har enkelte maskinringer lagt ned sine egne lister, og anbefaler i stedet medlemmene å bruke Bedre Gardsdrift sin prisliste.

Årets maskinleieprisliste er kun tilgjengelig for våre abonnenter. Det finnes andre fritt tilgjengelige prislister, men ingen er så omfattende og gjennomarbeidet som Bedre Gardsdrift sin prisliste, tør vi påstå. Driver du med leiekjøring, eller får andre til å kjøre for deg, så er denne prislista å betrakte som et verdipapir.

Noen smakebiter fra BG4:

Tre traktortester

I denne utgaven av Bedre Gardsdrift har vi testet Valtra N142 Direct og New Holland T7.210. I tillegg har vi vært i Spania, hvor vi har prøvekjørt Deutz-Fahrs nye trinnløse Agrotron-modeller.

Førerkortregler

1.1.2005 er en magisk dato for alle med førerkort. Vi gir deg en fullstendig oversikt over hva du kan kjøre, og ikke kan kjøre, dersom du har tatt lappene etter 1.1.2005.

Mobile melkeroboter

Å kombinere beiting og melkerobot er lettere sagt enn gjort, men det finnes bønder som har løst utfordringen. Vi har tatt en kikk på seks mobile melkeroboter i fem land.

Fagkunnskapen vises på bunnlinja

Mjølkeprodusenter med landbruksutdanning har 26 øre pr liter mer i dekningsbidrag enn bønder med annen utdanning. Det viser en undersøkelse gjennomført av Tine og Handelshøgskolen i Bergen.

John Deere 1981 versus 2011

I vår jubelumsserie har vi denne gangen sammenlignet fjorårets bestselger, John Deere 6430, men en av bestselgerne i 1981, John Deere 2040.

Fire hvetebønder, del 3

Våre skandinaviske hvetebønder har overlevd vinteren, men det er verre for hveten, spesielt i Østfold. Status etter vinteren avslører også at godt såbed er viktigere enn tidlig såtidspunkt.

Fra dekk til matter

Visste du at 95 prosent av gummien i kumatter er resirkulerte bildekk? Vi viser deg produksjonsprosessen.

Stubbkultivator best til nedmolding

Stubbkultivator gir bedre totaløkonomi enn skålharv og såbedsharv ved nedmolding av husdyrgjødsel. Det viser et tre-årig forsøk gjennomført av Hedmark Landbruksrådgivning.

Er du ikke abonnent?

Bedre Gardsdrift nr. 4 2010 er postlagt, og skal derfor være å finne i postkassene over helga en gang, vel å merke hvis du har vært framsynt nok til å sikre deg et abonnement. Er du ikke abonnent, finnes det flere fine løsninger. Den aller enkleste er å bestille et abonnement her og nå, ved å fylle ut navn og adresse her inne. Vil du derimot bare laste ned dette ene bladet, er det fritt fram her inne.

"
Powered by Labrador CMS