0211_bedregardsdrift

BG 2/2011 Skog, ved og flis

Mange har ettspurt resultatene fra fra vår brukerundersøkelse av vedmaskiner. Nå er de klare, og først ut er Pilkemaster.

Publisert

BG 2/2011

Da spurte om brukererfaringene på fire utvalgte vedmaskiner, fikk vi 110 svar. Nå er resultatene klare, og vil bli presentert merke for merke i BG 2 - 4. Først ut et Pilkemaster, som omtales som en grei gardsmaskin.

Traktortest

Vi har satt Fendt 211 Vario TMS under lupen. Liten traktor for kravstore er vår dom.

Sameie

Det er ikke bare bare å eie noe sammen med andre. Vi gir deg en oversikt over gjeldende regelverk og praksis.

Nytt fra Valtra

Vi har allerede gitt deg noen smakebiter av siste nytt fra finske Soulahti. Nå får du hele historien.

Zetor Forterra 135

Zetors nye flaggskip er like lite spennende som en japansk familiebil fra80-tallet, men er den like driftssikker? Du får i alle fall mye traktor for pengene.

Case IH Steiger 450

Ikke for norske bønder, men vi klarte ikke motstå fristelsen da våre danske venner tilbød oss test av en erkeamerikaner med rammestyring.

Norsk landbruksrådgivning har fått olje på fingra

Norsk landbruksrådgivning skal gi norske bønder uhilda teknisk rådgivning. Vi gir deg en oppdatering på framdriften.

Tidligslåtten en dyr lunsj?

Tidligslåtten regnes som særdeles godt fôr, men er den lønnsom? Ola Flåten ved Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning, NILF, har regnet på saken.

Én delgjødsling i hvete er nok

Bioforsk Øst Apelsvoll har gjennomført gjødslingsforsøk i hvete. Vi gir deg resultatene.

Kornavlingene har sluttet å øke

I perioden 1990 til 2006 burde kornavlingene ha økt med inntil 150 kg/dekar, men i praksis er økningen kun 30 kg/dekar. Hvorfor?

Fyller nytt fjøs med elitegeiter

Da Lotten Ilona Ringstad Frydenlund renoverte og bygde nytt geitefjøs, la hun stor vekt på praktiske og tidseffektive løsninger. Nå er målet at fjøset fylles med flest mulig elitegeiter.

Varmer fjøs og stue med flis

John Arne og Mona-Lisa Øiseth har klokkertro på flisfyring. Til tross for en respektabel anleggskostnad på 650 000 kroner, tviler de ikke på at dette er lønnsomt.

Praktisk fôrbygg

Endre Rustand fra Nesbyen i Hallingdal har plassert en mobil rundballeriver over fôrbrettet. Det gir en enkel og effektiv utfôring utenmanuelt etterarbeid.

Pluss mye mer

Dette er noe av det vi har å tilby i Bedre Gardsdrit 2/2011, som er på hele 104 sider.

Hva mer vi har fylt bladet med, finner du snart ut av, forutsatt at du er abonnent. Er du ikke abonnent, finnes det flere fine løsninger. Den aller enkleste er å bestille et abonnement her og nå, ved å fylle ut navn og adresse her. Vil du derimot bare laste ned dette ene bladet, er det fritt fram her inne.

"
Powered by Labrador CMS