Forside BG 0111

BG 1/11: Når det klaker på tanken

Den kalde vinteren har gitt store problemer for mange traktorer. Vi gir deg rådene om hva du bør passe på for å unngå problemer.

Publisert

Årets første

Årets første utgave av Bedre Gardsdrift er akkurat nå på vei til godt over 15 000 postkasser og postbokser rundt om i landet.

På framsida viser Jørgen Hunsdal forskjellen på vinterdisel og sommerdiesel når gradestokken kryper godt under null. Anders Kleve Svela i Statoil kjenner dieselens egenskaper bedre enn de fleste, og gir også gode råd.

Bedre Gardsdrift 30 år

I år ferierer bladet 30 år, og vi gir deg historien bak Norges eneste frittstående landbruksblad. - En fantastisk utvikling, fastslår gründer og forlegger Odd H. Vanebo.

Gardsanalyse

Denne gangen har vi tatt turen til Feiring, i sør-enden av Mjøsa. Jens Ola Lundstad er én av mange deltidsbønder som driver med sau. Sjøl om han ikke tjener penger på drifta, mener han at også små bruk som hans, spiller en viktig rolle i landbruket.

Pensjon

Den nye pensjonsreformen har trått i kraft. Vi gir deg en oversikt over endringene, som blant annet innebærer at opptjeningen av pensjonspoeng starter allerede ved 13-års alder.

Utdanning

I Norge er det mer enn 70 utdanningsinstitusjoner som tilbyr landbruksrelatert utdannning. Vi gir deg den komplette oversikten, og har også tatt turen til Tomb for å møte noen som har valgt å satse på landbruket.

Registreringsstatistikken 2010

Også i år gir vi deg Norges mest komplette oversikt over traktorsalget siste år. Her gir vi deg blant annet oversikter både på produsent, serie og modellnivå. Vi har også studert bruktimporten, og kan fastslå at bruktimporterte traktorer som er nyere enn to år utgjør 10 prosent av det totale traktorsalget i Norge.

BG junior

Den yngste genereasjonen får nå sin egen side. Her kan barna sende inn tegninger og bilder, samt delta i ulike konkurranser. Temaet er selvfølgelig landbruk og teknikk. Mens dagene fortsatt er korte, inviterer vi til en stor byggekonkurranse. Finn frem Legoen din, papp eller plankebiter og lag en traktor eller annen landbruksmaskin. Send inn bilde av det du og/eller de små i huset har bygget, og bli med i trekningen om flotte byggesett fra Lego. Hovedgevinsten, som vi har flere av, er en radiostyrt gravemaskin til en verdi av 1600 kroner.

Pluss mye mer

Dette er noe av det vi har å tilby. Hva mer vi har fylt bladet med, finner du snart ut av, forutsatt at du er abonnent. Er du ikke abonnent, finnes det flere fine løsninger. Den aller enkleste er å bestille et abonnement her og nå, ved å fylle ut navn og adresse her. Vil du derimot bare laste ned dette ene bladet, er det fritt fram her inne.

"
Powered by Labrador CMS