Agrisjå feltdager
Agrisjå feltdager

Agrisjå feltdager

29. og 30 juni neste år arrangerer trønderne sin egen utgave av Borgeby fältdager.

Publisert

Messeleder i Agrisjå, Norvald Berre, inviterer til feltdager i Stjørdal neste sommer der blant annet demonstrasjon av grovfôrutstyr vil stå i sentrum.

Agrisjå Feltdager arrangeres i regi av Agrisjå, men med mer vekt på kjøring og demonstrasjon av landbruksutstyr. Tema for de første feltdagene er grovfôr.

Messeleder i Agrisjå, Norvald Berre, forteller at planene har ligget på bordet lenge, men at man har villet bruke litt tid på å finne riktig tidspunkt og den endelige formen på arrangementet.

- Agrisjå Feltdager vil først og fremst være et fagarrangement for bønder - et regionalt arrangement med vekt på kjøring og demonstrasjon av teknisk utstyr samt vising av demonstrasjonsfelt for ulike vekster, for det meste grassorter, skriver Agrisjå i en pressemelding.

Den nyeste teknologien

Agrisjå-ledelsen framholder den positive responsen på arrangementet blant maskinaktørene i landsdelen.

- Det er tydelig at flere ser behovet for et samordnet større demo-arrangement, og med den kompetansen vi har opparbeidet gjennom Agrisjå, fant vi det interessant å ta initiativet, sier messeleder Norvald Berre og framholder at det skjer mye når det gjelder teknologiutvikling i landbruket, ikke minst innen grovfôrhåndtering og teknologi for presisjonskjøring. Målet er at Agrisjå Feltdager får demonstrert og formidlet siste nytt på dette området.

Mini Borgeby

Berre legger ikke skjul på at litt inspirasjon er hentet fra Borgeby Fältdagar i Sverige.

- Vi registrerer at bønder svært gjerne vil ha kjøring og praktisk demonstrasjon, og at dette kan være langt mer interessant enn tradisjonelle statiske landbruksutstillinger. Likevel blir nok våre feltdager av langt mindre format enn på Borgeby.

Bioforsk fagansvarlig

Agrisjå Feltdager går av stabelen på Bioforsk sine forsøksområder ved Værnes i Stjørdal, og Bioforsk Midt-Norge har, som landets kompetansesenter innen grovfôr, hovedansvar for det faglige innholdet under arrangementet.

En rekke demonstrasjonsfelt er nå opparbeidet der vi får se de viktigste artene i den norske grovfôrproduksjonen, samt de typiske eng- og beitefrøblandingene.

Flott område ved Værnes

Agrisjå Feltdager vil imidlertid by på litt av hvert. I tillegg til kjøring og demonstrasjoner, vil nok flere maskinaktører være på plass med utstyr av forskjellig slag.

- Det er tre år mellom hvert hovedarrangement. Agrisjå Feltdager vil være en mulighet for de som måtte mene dette er for lenge vente når det gjelder å få vist fram utstyr.

Det aktuelle arrangementsområdet i Stjørdal ligger idyllisk til øst for Værnes kirke. Både det lokale museum og lokalene til Gammeltraktorens venner blir tilknyttet arrangementet. Det samme blir den fine prestegårdshagen der matservering og ulike aktiviteter vil foregå.

Powered by Labrador CMS