Valtra LH link_1

Valtra svinger på snuten

Det er mer enn to år siden Valtra viste sin svingbare fronthydraulikk for første gang. Nå er den i produksjon.

Publisert

La det svinge.

Alle som har kjørt med frontslåmaskin og trepunktsmonterte maskiner bak, vet hvor lite som skal til før det blir striper med uslått gras i sving. Problemet er spesielt stort når bakskåren skal slås, og traktoren må følge jordekantens buktende linjer og skarpe hjørner.

Med Valtra LH-link er dette problemet løst. Her svinger fronthydraulikken synkront med framhjulene slik at overlappet blir konstant. Bedre Gardsdrift har prøvd systemet, og konstaterer at det virker.

Med fronthydraulikken låst i senterposisjon fikk vi striper med uslått og overkjørt gras på over én meter ved maksimal sving til høyre. Med aktiv styring, der fronthydraulikken svinger sammen med hjula, ble overlappen tilnærmet korrekt, både i høyre- og venstresving.

Vil du vite mer om LH link, og flere detaljer fra vår prøvekjøring, blar du opp på side 66 i førstkommende utgave av Bedre Gardsdrift. Bladet ble levert Posten i dag.

Er du ikke abonnent, kan du bestille et abonnement her og nå, ved å fylle ut navn og adresse her. Vil du derimot bare laste ned dette ene bladet, er det fritt fram her inne.

"
Powered by Labrador CMS