Spearhead multicut620_1

To x Spearhead på Gardermoen

Lurer du på hva slags utstyr som brukes til å holde graset nede på Gardermoen? Svaret er Spearhead Multi Cut 620.

Publisert

Voksen grasklipper på Oslo lufthavn Gardermoen.

Oslo lufthavn Gardermoen har fått nye slåmaskiner, eller beitepussere, for å holde graset mellom rullebanene nede. Ifølge importøren, Stave Maskin, er de to maskinene er utstyrt med fem rotorer som hver har tre kniver. Arbeidsbredden er 6,2 meter.

- Maskinene ble levert for to uker siden og skal kjøres kontinuerlig hele sommeren. De skal brukes til å holde graset nede slik at fuglene holder seg unna grøntområdene mellom og utenfor rullebanene, sier Esben Fjellhaug i Stave Maskin.

Oslo lufthavn valge Spearhead i konkurranse med andre tilbydere, og i følge Fjellhaug var det ikke prisen om var avgjørende.

- Maskinen koster 200 000 kroner per stykk, og det er kjekt å vinne en anbudskonkurranse sjøl om vi ikke var lavest på pris. Oslo lufthavn hadde Spearhead også tildligere, to maskiner med 4,8 meters arbeidsbredde. Vi har også levert maskiner til andre flyplasser, forteller Stave.

De to slåmaskinene har et effektbehov på 130 hk og skal trekkes av to John Deerer med henholdsvis 160 og 130 hk. Arbeidshastigheten er 15 km/h.

Maskiner og mannskap.

Powered by Labrador CMS