Forsøksape
Forsøksape

Sveits sa nei til fri rettshjelp for dyr

Det skapte store overskrifter i flere aviser før helga at sveitserne skulle ha folkeavstemning om dyr skulle ha rett til advokatbistand. Forslaget fikk ikke flertall.

Publisert

Denne forsøksrotta kunne nok trengt bistand fra en sterk advokat. Foto:colourbox.com

Sveitserne stemte nei til forslaget om at fisker, hamstre, hunder, katter og andre trengende dyr skal ha krav på fri rettshjelp, melder Stavanger Aftenblad.

Mer enn 70 prosent stemte nei i søndagens folkeavstemning, ifølge de foreløpige resultatene. Det var dyrevernsorganisasjonen Schweizer Tierschutz (STS) som gjennom et såkalt folkeinitiativ med 100 000 underskrifter fikk tvunget igjennom folkeavstemningen.

Ifølge meningsmålingene stiller sveitsere seg positive til ideen, men tydeligvis var det ikke mange nok tilhengere av dyreadvokater som tok seg til valglokalene. Det er imidlertid fortsatt fritt fram for regionale vedtak om rettshjelp til dyr, noe kantonen Zürich vedtok så tidlig som i 1992, skriver avisa.

Advokat Antoine Götschel er mannen som har ledet kampen for fri rettshjelp for dyr. Han tar hvert år opptil 200 saker for retten. De fleste saken handler om hunder, katter og buskap som utsettes for grovt dyrplageri. Klientene har nesten alltid dårlig betalingsevne, så Götschels honorarer betales av kantonmyndighetene i Zürich.

Powered by Labrador CMS