Agrovisjon 2010_02
Agrovisjon 2010_02

Suksess for Agrovisjon

Årets Agrovisjon ble akkurat den suksessen arrangørene håpet på, og viser at ei messe av denne typen i Rogaland har livet rett.

Publisert

Med unntak av Lantmännen Maskin var alle de store maskinleverandørene på plass.

Hvor mange som besøkte Agrovisjon er ennå ikke klart, men det er liten tvil om at tilstrømingen i år var betydelig bedre enn i 2007. Mindre areal gjorde også sitt til at messa opplevdes som godt besøkt. Det var rett og slett trangt om plassen til tider.

Andreas Joa i Jordvernforeningen Rogaland var svært godt fornøyd med Agrovisjon. Foreninga fikk mange nye medlemmer, og har blant annet bred støtte fra landbruksentrerprenørene i området.

Agrovisjon 2007 ble ingen suksess, og mange var derfor spente på årets utgave. Da dørene stengte på søndag, innrømmet selv de største skeptikerne at arrangementet overgikk forventingene. En viktig grunn til årets suksess, er nok at Agrovisjon ikke har gjort seg til mer enn det den faktisk er, en regional messe. Desuten var det lagt ned mye godt arbeid i seminardelen, som i år var gratis.

Landbruksminister Lars Peder Brekk hadde meldt forfall, men da han oppdaget at hans forfall åpnet døra for høyres Erna Solberg, dukket han opp allikevel for å kaste glans over arrangementet.

Skal vi sette fingeren noe, er det at arrangementet kolliderte med Elmia Lantbruk. Slike kollisjoner må unngås for framtida. Hadde Agrovisjon blitt arrangert én uke senere, ville de sannsynligvis fått flere Norgeslanseringer til Stavanger, deriblant New Holland T7-serie. En av de få nyhetene i Stavanger, var John Deere 5E, og Norges første 5E-kontrakt ble signert på Agrovisjon.

Powered by Labrador CMS