Borgeby 2008_01

Snart tid for Borgeby Fältdagar

Om to uker er det igjen feltdager i Skåne med siste nytt innen plantedyrking. Årets tema er vann.

Publisert

Planter og maskiner i skjønn forening.

Borgeby fältdagar arrangeres 30. juni og 1. juli, rett nord for Malmø. Arrangøren HIR Malmöhus AB opplyser at det også i år settes ny utstillerrekord, med totalt 255 utstillere. Borgeby fältdagar har satt besøksrekord år etter år, men er tro mot grunnideen, nemlig å være en ren bransjemesse. Her finnes det ikke noe juggel eller tivoli, kun landbruksrelaterte utstillere.

– Det viktigste for oss er å få de rette besøkende, ikke å stadig sette nye besøksrekorder. De besøkende skal vite hva de får når de kommer til Borgeby Fältdagar, en rendyrket landbruksmesse i felt, poengterer Johannes Åkerblom i HIR Malmöhus.

600 dekar Årets feltdager legger beslag på 600 dekar. Det er 100 dekar mer enn i fjor. Det betyr mer plass for maskindemonstasjonene, der det i år vises maskiner for jordarbeiding, såing, grashøsting og åkersprøyter i hinderbane. Det blir også mer plass for de som vil demonstrere sine egne maskiner og la de besøkende sjøl få prøve utstyret.

Vann i sentrumÅrets tema er vann. I utstillingens vannsentrum kan du blandt annat diskutere og lære mer om vanningsprognoser, sikker påfylling av sprøyta, hvordan drukning og tørke påvirker ulike vekster, vanningsmaskiner, sikkerhet omkring vanning, samt treffe representanter fra Svenska Dränerares Riksförbund.

Det siste innen plantedyrkingBorgeby Fältdagar tilbyr flere intressante demofelt. Blant annet vil det bli vist eksempler på hvordan ulike avlinger som potet og korn klarer tørke, kjemisk eller mekanisk ugrasbekjempelse i høstraps samt hvordan ulike såtidspunkt og såmengder kan redusere ugraset i ulike sorter av høstkorn.

GropenDen såkalte ”Gropen” er en av de mest populære innslagene på Borgeby. Her kan du se hvordan jorda ser ut under overflaten, og hvordan planterøttene vokser. I Gropen er det også mulig å se hvordan vekstene påvirkes av tørke og jordpakking.

Gropen er et av de mest populære innslagene på Borgeby.

Powered by Labrador CMS