melkeanlegg
melkeanlegg

Shakespeare: Å mjølke, eller ikke mjølke?

Shakespeares verker påstås å ha fått en kuflokk til slappe av og økt mjølkeproduksjonen med så mye som fire prosent, melder britiske the Daily Telegraph.

Publisert

Det er lov å slikke seg rundt mulen når Shakespeare lyder over grasmarkene. Foto: colourbox.com

Ei teatergruppe fra Kent i England utførte det merkelige eksperimentet for å finne ut om teater har den samme positive effekten på kuer som klassisk musikk har vist seg å ha.

Lystige koner ga mer mjølk

Teatergruppa The Changeling Theatre Company, som spesialiserer seg i «veldig spesielle utendørsoppsetninger av Shakespeare», holdt ei forestilling for Friesian-kuer på en gard i Maidenstone, fem mil sørøst for London.

Scener fra «De lystige koner i Windsor» førte til en økning i mjølkeproduksjonen på fire prosent.

Bøndene stiller scene til disposisjon

Rob Forknall, gruppas kunstneriske leder, forklarer:

– Det begynte som et heller merkelig eksperiment etter at en bonde og jeg diskuterte om Shakespeare ville ha den samme effekten på kuer som klassisk musikk. Vi ble alle noe overrasket da det viste seg å være tilfelle. Siden da har vi hatt flere øvinger med kuene. Vi slipper å reservere øvingslokale og bøndene er veldig fornøyd med å få mer mjølk.

Hva er det med denne Shakespeare?

– Vi valgte bevisst en munter komedie, ettersom noen av Shakespeares mer dystre tragedier kunne hatt den motsatte effekten på kuene, understreker Forknall.

Liam Batt, gardsarbeider, legger til:

– Alt som er stressreduserende og kan roe dyra er bra, og Shakespeare oppfyller alle kravene. Kanskje det er noe i språket til Shakespeare – vi vet ikke, men det virker tilsynelatende og mjølkeproduksjonen har gått opp med fire prosent.

Kilde: www.orange.co.uk

Powered by Labrador CMS