vernedress + Stihl
vernedress + Stihl

NM Skogbruksferdigheter på Kongsberg

BUSKERUD: Kongsberg videregående skole avdeling Saggrenda står i år som arrangør for NM Skogbruksferdigheter for naturbruksskoler 26. -29. april 2010.

Publisert

Bildetekst her...

Dette er det sjette NM som arrangeres for elever og lærlinger i skogbruksferdigheter. Det forventes over hundre deltakere, og det konkurreres i lag med fire deltakere på hvert. Elevene skal igjennom en rekke øvelser. De skal vise sine motorsagferdigheter innen felling, kvisting og sverdsnuing med mer. I tillegg legges det opp til en skogløype der elevene blir testet i skogfaget. Vinnerlaget skal representere Norge under EM som arrangeres i Luxembourg siste uke i mai, kan vi lese i Fylkesnytt fra Buskerud.

Onsdag 28. april foregår noen av motorsagøvelsene midt i Kongsberg sentrum. 4H Buskerud og Skogselskapet i Buskerud har derfor i samarbeid med Kongsberg videregående skole invitert alle elever på 9. trinn i Kongsberg og Flesberg til NM denne dagen. Elevene vil få presentert studieretningen naturbruk og de vil delta i en aktivitetsløype. Rekruttering til naturbruk er viktig, og NM er en glimrende anledning til å vise ungdomsskoleelever litt av det som kan møte dem hvis de velger naturbruk.

NM Skogbruksferdigheter er støttet økonomisk av blant andre Fylkesmannen i Buskerud.

Les mer om NM her

"
Powered by Labrador CMS