Dyretragedie, død kvige

Mattilsynet gjør det lettere for varslerne

Alle har plikt til å melde fra om dyr som blir mishandlet eller ikke får nødvendig stell. På www.mattilsynet.no kan du nå enkelt varsle Mattilsynet om dyr som lider.

Publisert

Når du oppdager slike forhold kan du lett varsle Mattilsynet gjennom ei bekymringsmelding via nettet. Foto: Mattilsynet

Ved å bruke tjenesten ”Varsle Mattilsynet” øverst på Mattilsynets nettsider kan du enkelt melde fra om kritikkverdige forhold eller mistanke om smitte fra dyr, mat eller drikkevann.

Legg ved bevis

Bilder og andre dokumenter som kan gjøre det lettere å behandle saken, kan lastes opp sammen med bekymringsmeldinga. Henvendelsen blir fordelt til et av Mattilsynets 54 distriktskontorer ut fra hvor forholdet har funnet sted.

Låg terskel

– Den nye loven om dyrevelferd slår fast at det er en allmenn plikt å melde fra til oss eller til politiet når dyr lider. Derfor ønsker vi å gjøre det så enkelt som mulig for folk flest å få varslet oss, forteller tilsynsdirektør Kristina Landsverk.

Kan være anonym

Det er mulig å varsle uten å oppgi navn. Det kan imidlertid lette saksbehandlinga dersom melders navn er kjent. På den offentlige journalen vil Mattilsynet skjerme navn på privatpersoner som varsler. Det er likevel greit å vite at den som saken angår som regel vil ha krav på fullt innsyn i saken – også navnet på den som melder. Også navnet på den saken angår, dersom dette er en privatperson, vil bli skjermet fra den offentlige journalen.

Akutt hjelp på 06040

Bekymringsmeldinger blir behandlet innenfor vanlig kontortid. Gjelder det en alvorlig dyretragedie som ikke kan vente til neste arbeidsdag, må Mattilsynets beredskapsvakt kontaktes på telefon 06040. Gjelder det mistanke om smitte fra mat, dyr eller drikkevann, må du sjøl kontakte lege for behandling

Powered by Labrador CMS