JD 4020 Chip Foose_1

John Deere hotrod

Designeren Chip Foose, kjent fra tv-serien "Overhauling" på Discovery channel, har prøvd seg på en John Deere 4020, med godt resultat.

Publisert

Klassiker i ny drakt.

Hvis du ikke kjenner programmet "Overhauling", så handler dette om å forvandle vrak på fire hjul til flotte og eksklusive biler. Nå har den kjente designeren Chip Foose gitt en 1970 modell John Deere 4020 full overhaling.

4020 er var en av de første traktorene med seks sylindrede, og ble satt i produksjon ved John Deeres fabrikk i Waterloo i 1963. I løpet av ni år ble det produsert mer enn 170 000 slike traktorer.

Steve Geick, marketingsjef for John Deere, sier at John Deere 4020 er en av de mest brukte og gjenkjennelige traktormodellene som noen gang er produsert, og at den derfor er spesielt egnet for en skikkelig overhaling.

Chip Foose forteller at han han i mange år har lett etter en traktor som han kan bygge om, og at han ville lage en slags racingtraktor.

- Jeg ville lage en traktore som minnet om de gamle racerbilene med langt smalt panser, og jeg synes vi har lykkes. Mest iøenfallende er de breie grasdekkene bak, de smale framhjulene og racing designet. Men det er fortsatt en John Deere, sier Foose.

Traktoren som er bygget om kom fra en gard i Ohio, og var i daglig bruk ta Foose overtok den. Motor, transmisjon, kløtsj og innsprøytningssystem har blitt oppgradert. Den spesielle traktoren har økt sin verdi til omlag 40 000 dollar.

Powered by Labrador CMS