fyll og traktor.jpg
fyll og traktor.jpg

Fyll og fanteri

Det er ikke den vanlige kjøringa med landbrukstraktorer som skaper jobb for politiet. De gangene traktorer nevnes i politiets loggbøker, er det som regel noe av typen "full mann stjal traktor".

Publisert

Dom for traktortur med 1,74 i promille

En 71 år gammel kar ble stoppet av politiet nær Oppdal en dag i vår. Han hadde ikke førerkort med rett til å kjøre traktor, og i tillegg fant lovens lange arm det smart å la mannen avgi blodprøve. Den resulterte nylig i en dom på 18 dager ubetinget fengsel samt en bot på 10 000 kroner og 30 måneders sperrefrist på nytt førerkort. Retten peker på at en traktor holder så lav fart at skadepotensialet er lavere. Mannen får strafferabatt for å ha tilstått forholdet, og det er tatt hensyn til hans helsetilstand og høye alder. Normalt reageres det med ubetinget fengsel, og det forelå en påstand om fengsel i 30 dager. Mannen brukte sin egen traktor under kjøreturen.

Fyllekjørte stjålet traktor?

Politiet mistenker at den som stjal en MF på Raufoss natt til 11. juli kjørte med alkohol i blodet, men har visse vanskeligheter med å bevise dette, da kun traktoren er funnet igjen - på Reinsvoll.

Full traktortjuv sovnet bak rattet midt i vegen

Nær Tjølling ved Larvik måtte en mann bæres ut av traktoren han hadde stjålet, kjørt og sovnet i, en gang i slutten av juni. 44-åringen var ute av stand til å ta vare på seg sjøl. Foruten at politiet fant den sovende mannen i traktoren, fant de også noe narkotika, forteller Tønsbergs Blad.

Politiet tømte skuffe på parkert traktor

Et firma som drev montering av lysmaster i Søre Ål hadde fylt opp skuffa på frontlasteren med ting de ville ha i fred fra forbipasserende, og løftet lasteren et par meter over bakken. Problemet var bare at vekta fra gjenstandene fikk skuffa til å sige framover. Etter en tid ramlet en betongskjærer ramlet ut. Forbipasserende mente lagringen var uforsvarlig, noe politiet samtykket såpass til at de møtte fram og tømte skuffa, slik at ikke noen skulle bli skadet av fallende gjenstander, oppsummerer GD.no.

Tyver ribbet Puma

Klåfingrede typer har nappet med seg to skjermer og en styringsboks fra en Case IH Puma, som sto parkert ved E6 i Namsskogan. Traktoren drev rundballepressing, men sto parkert over natta da tyveriet skjedde. Forholdet vil bli anmeldt, forteller Namdalsavisa.

Kort tur med rappet traktor

De to mennene som la ut på tur med stjålet traktor fra en byggeplass i Sandnes kom bare så vidt i gang med utflukten sin, da de ble stoppet av onkel politi. Vitner hadde nemlig observert de to tiltakslystne herrene der de var i gang med å få start på den store traktoren med tilhenger, forteller blant andre aftenbladet.no. Så i stedet for en hyggelig tur, ble det overnatting bak låste dører.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS