Varmo fôrutlegger

En grønn fôrutlegger i teltveggen

På Horva fant vi denne Varmo fôrutleggeren litt stemoderlig plassert inn til teltveggen på standen til AS Landmaskin. Den er riktignok ingen nyhet lenger, men vi fikk litt sympati for stakkaren.

Publisert

Varmo fôrutlegger Normal er lagd for å ta én ball. Den har tre hjul.

Den hjulgående finske fôrutleggeren fra Maaselän Kone Oy laster sjøl inn rundballene eller siloblokkene. En hydraulisk kniv sørger for at fôret kuttes opp. Deretter fordeles fôret ut til begge sider via en tverrgående transportør.

To størrelser

Maskinen finnes i to varianter. Den minste (bildet), som tar én rundball, er 2,83 meter lang og veier 1116 kilo. Storebroren spiser to baller av gangen. Den er 3,6 meter lang og 1450 kilo tung. Da også med ”boggiehjul” framme.

El- eller dieselmotor

Du får fôrutleggeren med en el-motor på 7,5 kW og en 30 meter lang kabel. Men du kan også velge en variant med en 16 hk Lombardi diesel-motor for framdrift. Den fås også med trehjulsdrift.

Smalbeint

Av andre vitale mål kan vi opplyse om at høyden på fôrutleggeren er 172 cm. Bredda på maskina er 150 cm, men kan om ønskelig krympes til 140 cm på en smalere modell.

Forhandler merkevarer

AS Landmaskin holder til i Sandnessjøen og har leverandører som Lantmännen maskin, Ålö Norge, Redskapsringen og Tokvam i ryggen.

Powered by Labrador CMS