Underhaug UN2700_3

Designpris til Underhaug 2700

TKS mekaniske er tildelt Merket for god design for sin to-rads potethøster Underhaug 2700

Publisert

Norsk designråd mener designet på Underhaug 2700 er så bra, at den fortjener Merket for god design.

Det er tidligere gjort kjent at Synfiber fikk Merket for god design for sin X-fit vernebukse. I dag, på selve Designdagen 2010, ble det kjent at også TKS mekaniske har fått den gjeve designprisen. Bak designet står industridesignfirmaet Slip i Stavanger. Dette er andre gang TKS får Merket for god design. I 1967 fikk de prisen for noe så enkelt som en pallegaffel.

Ny innmat krevde ny innpakning

– Vi hadde gjort noen tekniske forbedringer, men forhandlerne klarte likevel ikke selge den inn hos kundene fordi maskinen så gammel ut. Det var da vi skjønte at maskinen trengte et realt ansiktsløft, forteller daglig leder hos TKS Mekaniske, Henning Tunheim.

I 2009 fikk potethøsteren flere tekniske oppgraderinger, men fordi den så ut som den gjorde da den ble introdusert i 1996 var det vanskelig å opprettholde salget. Etter at maskinen fikk et nytt ytre ser den også ny ut, selv om grunnfunksjonen er den samme.

– Vi opplevde umiddelbar forskjell. Plutselig ble vi interessante på messer over hele verden, sier Tunheim.

For Nærbø-bedriften har det vært viktig å kunne vise produktfordelene gjennom designet.

– Potethøsteren har fått en design som kommuniserer til brukeren. Det er intuitivt hvordan den skal brukes. I dag er god kvalitet ved et produkt en selvfølge. Derfor trenger vi god design for å skille oss ut. Det er nettopp brukervennlig design som gir konkurransefortrinnet i dagens marked, mener Henning Tunheim.

Dette er 15. gang en produsent av redskaper innen jord- og skogbruk tildeles Merket for god design innen kategorien industridesign. Først ut var Kverneland, i 1964, med høysvansen.

Mer design i BG 3/09

I Bedre Gardsdrift 3/2009, som går i trykken på fredag, kan du lese mer om designikonet til Underhaug. Jens Olav Hetland og Ole Terje Østrem i Slip forteller hva som ligger bak det nye designet. Vi gir deg også den komplette oversikten over de 14 andre jord- og skogbruksredskapene som er tildelt Merket for god design fra 1964 og fram til i dag.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS