DeLaval +Smart Farming

DeLaval kopler sammen Herd Navigator og VMS

DeLavals nye system for styring av besetninga, Herd Navigator, kan nå koples sammen med det frivillige mjølkesystemet (VMS) til en integrert enhet, Smart Farming.

Publisert

Herd Navigator i kombinasjon med VMS gir deg god kontroll på besetninga.

Den nye løsninga gir mjølkebøndene en unik mulighet til å skaffe fullstendig kontroll over produksjonen, lover reklamen. Herd Navigator er et resultat av et samarbeid mellom Dansk Kvæg, DeLaval, og FOSS.

– Mjølkeprodusenten kan nå kombinere mjølkeautomatisering og avansert besetningsstyringsteknologi for å komme enda nærmere det integrerte systemet som vi kaller Smart Farming, sier DeLavals direktør for Fôring og Herd Management, Fernando Mazeris.

Penger å tjene

Ved automatisk å ta mjølkeprøver og analysere disse, gir Herd Navigator en rapport om mjølkekvaliteten og helsetilstanden til hver enkelt ku. Den registrerer automatisk sjukdommer, reproduktiv status og fôringsrelaterte forhold.

– For en gjennomsnittlig europeisk besetning viser dataene at Herd Navigator har et forbedringspotensial på 250-350 Euro per ku per år i netto fortjeneste for produsenten, påstår Mazeris.

Avdekker brunst

En annen fordel med systemet er at brunst oppdages lettere. En dansk bruker forteller at hun tidligere brukte 45 minutter et par ganger om dagen for å se etter kyr i brunst og at de før anskaffelsen av Herd Navigator oppdaget 40-50 prosent av kyrne i brunst. Nå tar det henne bare fem minutter og finne det ut på skjermen og hun klarer å avdekke 95 prosent av de brunstige dyra.

Oppdager mastitt og ketose

Herd Navigator er også i stand til å identifisere mastitt opptil tre-fire dager før fysiske tegn er synlige. Systemet registrerer også tidlige tegn på ketose og med en umiddelbar behandling reduseres risikoen for at kua utvikler klinisk ketose.

Norge må vente

Herd Navigator for VMS vil først bli lansert for salg i Danmark, Sverige, Canada Nederland, Italia, Tyskland, Frankrike og Finland.

Powered by Labrador CMS