apotet

De første nypoteter er her: Ingen Bagatell(e) denne gang!

Grimstad: Potetbøndene i Reddal har levert 2000 tonn av årets første ferskpoteter. Tidligere ble dette markert på gourmetrestauranten Bagatelle i fasjonable Bygdøy Alle. Nå som denne er nedlagt, ble de besøkende avspist med Reddal Fellespakkeri som åsted for slippet.

Publisert

Nypotetene er allerede å finne på restaurantenes bord.

Nå veit vi ikke om fylkesmann Øystein Djupedal helt kan erstatte chef og Bagetelle-gründer Eyvind Hellestrøm som ambassadør for nypoteta. Men førstnevnte gjorde hva han kunne for å kaste glans over begivenheten ved å utbasunere sin store kjærlighet til norsk ferskpotet:

– Jeg er glad i å lage mat, og ferskpoteter er nydelige! Norsk ferskpotet er en unik, nasjonal delikatesse vi kan være stolte av.

Rett på restaurant

Om lag 200 besøkende i alle aldere møtte opp for musikkinnslag, prøvesmaking av ferskpotet i regi av gourmetkokk Hans Petter Klemmetsen, foredrag og – naturligvis – salg av årets første ferskpotet. Restauranter og gourmetkokker har stått kø for å sikre seg potetene, som pakkes og sendes ut samme dag som de blir høstet.

En smaksopplevelse

– Denne poteten er ferskvare og kan bare ligge i to uker før den tilberedes. Koketida er kun en brøkdel sammenliknet med vanlige poteter, som har tjukkere skall og inneholder langt mer stivelse. I tillegg er den norske nypoteta rik og frisk i smak, og ikke minst saftig. Smaksmessig kan ikke norsk ferskpotet sammenliknes med noe annet, sier sentral kulturansvarlig produsent i Gartnerhallen, Knut Salve Lunden.

10 000 tonn ferske poteter

I tillegg til produsentmiljøet i Reddal, sikrer Gartnerhallens produsenter fra Agder i sør til Trøndelag i nord for jevn tilførsel av 10 000 tonn ferske nypoteter utover sommeren.

– Dette skjer gjennom en fordelt og planmessig organisering av setting og opptak, for å følge vårt krav til ferskhet i denne leveringsperioden på potet, sier Salve Lunden.

(Kilde: Pressenytt for Gartnerhallen)

Powered by Labrador CMS