NH CR9090_2

CNH satser stort i Russland

CNH og russiske Kamaz står bak en ny fabrikk i Tatarstan, tusen kilometer øst for Moskva. Allerede neste måned ruller New Holland-traktorer og skurtreskere av samlebåndet.

Publisert

Fabrikken satser på produksjon av mellomstore treskere. Foto: CNH

Fabrikken, som legger beslag på over 50 mål, blir først helt ferdig i siste halvdel av 2010, melder Landbrugsavisen. Prosjektet er et ledd i et joint venture-samarbeid mellom CNH og Kamaz. De to partene, som hver eier 50 prosent, vil totalt investere 70 millioner dollar. Planen er at fabrikken skal produsere 4000 enheter årlig – fordelt på mellomstore treskere, store traktorer og entreprenørmaskiner.

Viktig marked for CNH

Franco Fusignani, direktør for CNH International, håper at satsingen vil skape økonomisk vekst i området og at maskinene som forlater fabrikken vil bidra til dette. CNH åpnet sitt første kontor i Moskva i 1998. Det ble da lagt vekt på å utvikle et distribusjonsnettverk. Forrige år ble det bygd et nytt reservedelslager.

Kamaz-lastebiler i 80 land

Kamaz produserer lastebiler og motorer og har mer enn 127 forhandlere i Russland og andre østeuropeiske stater. På verdensbasis er bedriften den 11. største lastebilprodusenten og den åttende største produsent av motorer. Kamaz-lastebiler finner du i over 80 land.

Powered by Labrador CMS