CIH Axial-Flow_1

Borgeby Fältdagar lokker med at Kongen kommer

SKÅNE: I morgen, onsdag, åpner Borgeby Fältdagar portene. Årets høydepunkt i landbrukssverige. Utstillinga kan skilte med 260 utstillere og besøk av ”Kongen”, som ikke er Victorias far, men treskeren Axial Flow (bildet) fra Case IH. Bedre Gardsdrift er også på plass.

Publisert

Borgeby fältdager i 2008. Foto: Magnus Østby

Det er ikke første gangen treskeren vises i Sverige. Det er mer snakk om en ”nypremiere”.

Flytende tema

Ellers får du se de siste innen landbruksteknikk og planteproduksjon. Årets hovedtema er ”vann”, som er en begrenset ressurs og som det er viktig å verne om i framtida.

Tørke

”Gropen” er som vanlig på plass. Her kan de besøkende se rotutviklinga på ulike planter. Også her er årets tema representert ved at du kan studere hvordan rotsystemet reagerer på vannmangel.

Lely på plass

Lely stiller ut grasmaskiner på Borgeby Feltdagar gjennom sin forhandler Wallins Traktor AB. Ett av trekkplastrene er Lely Splendimo 550 P, slåmaskinen som har to delte knivbjlker og en slåttebredde på 5,5 meter. Det er første gang maskinen vises på en utstilling i Skandinavia.

Det er også første gang Lely Tigo 60 R Profi snittervogn vises i nabolandet.

BG på plass

Bedre Gardsdrift står først i køen når portene til utstillinga åpner i morra. Redaktør Magnus Østby har sett fram til dette lenge og håper å kunne dele noen av inntrykkene med leserne ganske umiddelbart. Snur du deg på hælen og tar turen?

Les mer om Borge Fältdagar her

"

Splendimo 550 P har to delte knivbjelker. Foto: Lely

Powered by Labrador CMS