Bondensmarked1

Bergenserne elsker Bondens marked på Bryggen

HORDALAND: Bergenserne kjenner sin besøkelsestid når Bondens Marked rigger seg til med sine salgsboder på Bryggen. Markedsdagen 30. oktober var intet unntak.

Publisert

Mange unge hjelpere på standen til Smalahovetunet fra Voss. Smaksprøvene av sylta gikk unna som varmt hvetebrød.

Høstens mange produkter preget Bondens marked på Bryggen i Bergen denne siste lørdagen i oktober. Men vi fikk også et snev av den kommende høgtid; eplegløgg og smalahove. Bergenserne var på plass med og uten regnfrakk og vannstøvler. Kjøpslysten var det intet å utsette på. Varme sveler gikk ned på høykant og de økologiske gulrøttene med dipp fikk bein å gå på.

Bondens marked i Bergen består av 30 lokale produsenter av gardsmat som har Vestlandshovedstaden som sitt viktigste nedslagsfelt. Dette var den ellevte gangen markedet ble arrangert i Bergen dette året. Neste gang er lørdag 27. november. Enkelte ganger er både fredag og lørdag markedsdager. Det skjer på julemarkedet 17. og 18. desember. Da regner vi med at mange bergensere finner vegen til Bryggen for å toppe sine julegaver med plommechutney fra Hardanger eller fetaost fra Tysvær.

Bak Bondens marked i Norge står Norsk Landbrukssamvirke, Hanen (tidligere Norsk Bygdeturisme og Gardsmat), OIKOS, Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag.

Powered by Labrador CMS