Beate1

Alstahaug har de flotteste damene

NORDLAND: Den to år gamle NRF-kua Beate fra Alstahaug kommune ble årets Miss Nord-Norge. Kåringa skjedde under Horva-messa i Sandnessjøen sist i august.

Publisert

Beate og eier Bjarne Herigstad poserer mer enn gjerne for fotografen.

Det var sju kyr fra Hele Nord-Norge som deltok i finalen på Horva, fra Vardø i nord til Hattfjelldal i sør. Men det ble altså en klar hjemmeseier til Beate og hennes lykkelige eier Bjrane Herigstad fra Husmo i Sandnessjøen.

Jevnt i teten

Kåringa av Nord-Norges flotteste ku var et samarbeid mellom Tine Meieriet Nord og Geno. De som mønstret dyrene var alle elever ved Vefsn Landbruksskole. Beate oppnådde 13 poeng. Det var et halvt poeng foran nummer to, Aurora fra Rødøy. Langvegsfarende Ingvill fra Bardu kom på tredje med 12 poeng.

Juret er krumtappen

Beate er ei helstøpt ku som scora høgt både for jur, bein og kryss. Hun fikk ni poeng for bein og kropp og fire for jur. For å oppnå førstepris er kravet at kua oppnår fire poeng for jur. Premien besto i en sjekk pålydende 10 000 kroner og ei forgylt kubjelle, samt et par sæddoser fra Genos toppokse.

Delt missetittel

Vi har tidligere omtalt Sota som favoritt til missetittelen etter en avstemning på nettet. Kua fikk da også brorparten av de 9000 stemmene som kom inn. Sota hadde ikke anledning til å være på Horva, men ble behørig belønnet med tittelen ”Miss Nord-Norge WEB”. Dermed kan to kyr smykke seg med tittelen Miss Nord-Norge.

Det vanket 5000 kroner i premie, bjelle og sæddoser fra eliteoksen også på Sota.

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS