agromek folk

Agromek slår på bremsene: Bare annenhvert år

Nordens størst årlige landbruksutstilling, Agromek, vil heretter bare arrangeres annenhvert år. Etter et mellomspill med Agromek Husdyr i fjor, blir det igjen en samla utstilling, slik det har vært i 30 år.

Publisert

Etter årets utstilling på tampen av 2010, arrangeres neste Agromek først i 2012.

Årets Agromek finner sted fra 30. november til 3. desember. Deretter blir det ikke Agromek igjen før i 2012. I tillegg reduseres utstillinga med én dag, slik at den bare er åpen fra tirsdag til fredag.

Ny formann

– Fortsatt vil Agromek være en internasjonal messe, men vil rette seg enda mer inn mot Nord-Europa, som er våre nærmeste markeder. Misforstå meg ikke; Agromek vil fortsatt være attraktiv å besøke – uansett hvor i verden du kommer fra, beroliger den nye utstillingsformannen for Agromek, adm.dir. Sten Andersen fra Dan Egtved A/S.

Ikke grobunn for delt messe

– Stadig flere av utstillerne ønsker bare å delta annenhvert år. En utstilling som enten er rettet bare mot maskiner og redskaper til jordarbeiding eller en utstilling bare målretta mot husdyrbrukere, har ikke den nødvendige styrke til å opprettholde et internasjonalt tilsnitt. Det tar vi konsekvensen av og forandrer Agromek til en toårig begivenhet, fortsetter formannen.

Tidspunktet er spikret

Fortsatt ligger tidspunktet for messa, sist i november eller noen få dager inn i desember, fast.

– Vi tar hensyn til at flere utstillere kort tid i forveien har deltatt på Hannover-messa. Derfor kan den ikke komme på et tidligere tidspunkt i november.

Den grønne sektor med

Et samlet Agromek vil ha fokus på maskin og redskap til jordarbeiding, samt på inventar og annen teknikk til gardsbruk med dyr. Agromek vil fortsatt samarbeide med organisasjonen Maskinleverandørene, som har entreprenører og brukere i den grønne sektor som sin målgruppe.

Mellommesse?

Organisasjonen bak Agromek undersøker nå om det er behov for en mindre, nasjonal utstilling i det mellomliggende året.

– Dersom så skulle være tilfelle, og det ser økonomisk fornuftig ut, vil Agromek arrangere en utstilling i MCH Messecenter Herning. Men navnet blir ikke Agromek, men noe helt annet. For den skal ikke konkurrere med Agromek, understreker Sten Andersen.

Agromek arrangeres i samarbeid mellom Danske Landbrugsmaskinfabrikanter og Landbrug & Fødevarer.

Powered by Labrador CMS