kjetting tellefsdal.jpg

Tellefsdal kjetting legger ned

Tellefsdal legger ned sin norske kjettingfabrikk, og overfører all produksjonen til Finland.

Publisert

Nå flyttes alt til Finland.

Tellefsdal Kjetting er den del av konsernet Gunnebo Industrier. Det samme er Ofa, som har tilhold i Finland. Gunnebo vil nå samle all sin kjettingproduksjon der, noe som fører til at den ene av to gjenværende snøkjettingprodusenter i Norge nå legges ned.

På glatta i finanskrisen

Nedleggelsen betyr at 45 ansatte ved fabrikken i Gjerstad mister arbeidet, melder NRK Sørlandet. Begrunnelsen er kraftig omsetningssviktsomfølge av finanskrisen, sier salgs- og markedssjef Dag Torvaldsen.

Ingen endring for vegvedlikehold

Når det gjelder utstyr for vegvedlikehold, er merkenavnet Tellefsdal en del av Mähler International. Dette utstyret, samt produksjonen på Fiane ved Sundebru, berøres ikke av endringene som skjer på kjettingproduksjonen.

Tellefsdals historie

" 1933: P. Tellefsdal AS starter industriell produksjon av snøkjettinger.1958: Stiansen og Øya AS konstruerer den første snøplogen. 1983: P Tellefsdal og Anders Øya kjøper ut øvrige aksjonærer og etablerer Tellefsdal & Øya AS med like eierandeler. 1990: Selskapene fusjonerer til Tellefsdal AS, til å bli én produksjonsvirksomhet.2003: Kjettingproduksjonen selges til Gunnebo Industrier AB, men produksjonen fortsetter i samme lokaler med lokal ledelse og salg.2006: Øvrig virksomhet innlemmes i svenske Mähler International AB, hvor Tellefsdal & Øya Holding blir største aksjonær med 39 prosent, og hvor Per Arnt Tellefsdal blir styreformann. Produksjon og varemerke av de norske produktene videreføres. Kilde: www.tellefsdal.no

Powered by Labrador CMS