Dagenborg + ny A-k-forhandler

Dagenborg Maskin ny A-K forhandler i Tromsø

TROMS: Dagenborg Maskin med 15 ansatte åpner i dag dørene som ny A-K forhandler. Med det befester firmaet stillingen som den ledende aktøren innen anlegg og landbruk i regionen.

Publisert

Reidar Dagenborg (t.v.) og Gunnar Thorud signerer samarbeidet med brede smil.

– Dette er en viktig utvidelse av vår representasjon i Troms i tillegg til Bardu og Storsteinsnes, og er en styrking av vårt landsdekkende forhandlernett, sier administrerende direktør Gunnar Thorud som deltok under nyåpningen.

Felles kundemasse

– Dagenborg Maskiner er en stor og viktig forhandler i Tromsø som vi er meget glade for å få inn i vår forhandlerkjede. Vi har en historisk stor felles kundepark av både Case IH, Fiat Ford og New Holland i regionen. Med denne nye representasjonen vil våre kunder få et mye bedre tilbud av både nye produkter, deler og service, fortsetter Thorud.

Case IH er hjertebarnet

– Vi er meget positive til igjen å få representere Case IH, sier daglig leder Reidar Dagenborg.

– De siste årene har vi fått mange forespørsler fra våre kunder om vi kan skaffe dem nye Case IH. Jeg legger heller ikke skjul på at dette traktormerket er mitt store hjertebarn og en del av ”sjelen” i selskapet. Det føles derfor godt å være tilbake. Samtidig er ringen nå sluttet, da vi også får representasjon av New Holland, som har sine røtter i Ford.

Det begynte med Ford

Det var nemlig med Ford at Reidar Dagenborg startet opp sin yrkeskarriere. Men etter 15 år som selger for Eik&Hausken etablerte han i 1980 egen maskinforretning i Tromsø med Case anleggsmaskiner som hovedprodukt. I 1984 fikk han også agenturet på Case IH-traktorprogram som åpnet adgangen til landbruket i den store mekaniseringsperioden på 80- og 90-tallet.

Størst på anlegg og landbruk

I 1990 flyttet Dagenborg Maskin inn i sitt moderne anlegg på hele 1400 kvadratmeter, som er skreddersydd for både landbruks- og anleggsvirksomheten. Der har de utviklet seg til en ledende aktør innenfor landbruk og anlegg i regionen. Per i dag er det 15 ansatte i selskapet.

Bordet er dekket

– Med den historiske forankringen, en stor og lojal kundemasse, samt mange nye gode butikk- og redskapsprodukter som følger med samarbeidsavtalen, ligger nå alt til rette for nye gode tider for Case IH og New Holland i Tromsø, lover Reidar Dagenborg.

Powered by Labrador CMS