Case IH Magnum 310_01

CNH-underskudd på én milliard kroner

Finanskrisa har satt sine spor i 2009. Det kan man se på CNH konsernet sine resultater.

Publisert

Konsernet kommer ut av 2009 med et driftsoverskudd på 373 millioner dollar, tilsvarende 2,23 milliarder norske kroner. Men det samlede resultatet før skatt for konsernet kommer på minus 190 millioner dollar, tilsvarende 1,14 milliarder norske kroner, skriver selskapet i en pressemelding.

Omsetningen for CNH-konsernet har i 2009 falt med 26 prosent til en fortsatt respektabel omsetning på 74,3 milliarder norske kroner.

Driftsresultatet på 2,23 milliarder kroner falt i forhold til 2008 med 75 prosent, og fallet skyldes helt klart krisen i landbruks og entreprenørsektoren.

Etter første kvartal 2009 satte CNH konsernet av et større beløp for å finne en måte å kutte kostnader og optimalisere fabrikkene sine. Dette resulterte i en reduksjon i medarbeider staben på omlag 13 prosent.

I tillegg er det også redusert omlag seks prosent av omkostningene på forsøks og utviklingsavdelingen. Det er hovedsaklig på grunn av at konsernet har hatt muligheten til å spare inn en del på produksjonen av Fiat-powertrain motorer.

CNH kom ellers ut av fjerde kvartal med et resultat før skatt på 167 millioner kroner. Det er en god indikasjon på at optimaliseringen i konsernet har fungert bra. Men det er desverre ikke nok til å rette på det samlede årsregnskapet, som altså var et underskudd på 1,1 milliarder norske kroner.

Powered by Labrador CMS