sylte
sylte

Mann over 40 elsker sylte

Er du mann over 40 år og bor utafor Oslo, er sannsynligheten stor for at du liker god, gammaldags julesylte, skriver Nortura.

Publisert

Nå veit vi ikke om Nortura har tungt vitenskapelig belegg for denne påstanden. Men det kjøttgiganten kan fastslå med sikkerhet, er at stadig færre lager sylte og rull hjemme på kjøkkenbenken, noe Nortura bare skal være glad for. Det har nemlig medført en volumvekst for sylte på hele 46 prosent så langt i sesongen.

Sylta har fått bein å gå på

For de 100 grams store påleggspakkene går nå så fort unna at det arbeides på spreng ved Nortura Sarpsborg, som lager Gilde sylte. Hittil er det solgt i overkant av 54 000 kilo ferdig oppskåret sylte. Hele prosessen tar 48 timer fra syltekjøttet skjæres til produktene foreligger i skiver og er på veg ut i butikk.

Mange har spist av lasset allerede

15 fagfolk lager sylta for hand. Syltekjøttet legges lagvis i ei form med god krydderblanding og svor før den kokes, avkjøles og pakkes.

Av de tre tradisjonelle juleproduktene fra Gilde; sylte, rull og postei, har sju av 10 forbrukere allerede smakt på varene.

Powered by Labrador CMS