Sonimtelefon

Telefonen som sjøl ringer etter hjelp

Mobiltelefonen Sonim XP3 Sentinel er ikke bare en av verdens mest hardføre handverkstelefoner, den kan også ringe etter hjelp dersom du blir utsatt for et kraftig støt.

Publisert

Slik ser den ut, mobilen som tar saken i egne hender.

Det er det britiske firmaet Peoplesafe som nå tilbyr denne spesiell servicen. De stiller inn telefonen, slik at den ringer etter hjelp, dersom du utsettes for kraftige slag eller støt. En GPS-koordinator sendes med, for at hjelpen skal kunne komme fram, melder Landbrugsavisen.

I arbeid og i fritid

Opprinnelig var telefonen myntet på byggebransjen, men dette er en nyttig tjeneste for alle som jobber mye aleine. Vår første tanke går til skogsarbeidere og bønder som opererer mye på egenhand. Telefonen passer også til fritidsbruk: Tenk deg bare en ensom rytter som faller av hesten.

Faren over

Systemet er bygd slik opp at du innen noen minutter rekker å ringe opp sentralen og avblåse alarmen, dersom du ikke er skadd.

Bedre føre var

Telefonen har også en alarmknapp, så du sjøl kan tilkalle hjelp. Ved å trykke på en gul alarmknapp gjør du sentralen oppmerksom på at du beveger deg inn i en farlig situasjon og at du vil følges nøye.

Tåler mye juling

Telefonen er ikke bare sjøltenkende. Den er også robust. Den tåler fall fra to meters høyde rett i betongen og "overlever" en halv time på én meters djupt vann.

Ikke her hjemme ennå

Foreløpig er systemet ikke tilgjengelig i Danmark. Vi har heller ikke klart å bringe på det reine opp det er operativt i Norge. Men at det kommer, føler vi oss ganske sikre på. Sjølve telefonen skulle det ikke være noe problem å skaffe til veie.

Powered by Labrador CMS