Sota
Sota

Svart skjønnhet fra Steigen Miss Nord-Norge?

NORDLAND: Søndag faller avgjørelsen på Horva-ustillinga i Sandnessjøen. Hvem blir Miss Nord-Norge? De foreløpige resultatene tyder på at kua Sota fra Steigen (bildet) vil stikke av med seieren.

Publisert

Sota aner fred og ingen fare hjemme i Steigen. Men på søndag får hun merke alt oppstyret rundt missekåringa på Horva. Foto: Geno

Stemmelokalet er stengt. De foreløpige resultatene er offentliggjort, og da er det Sota som topper med 1304 stemmer. Kua Luna fra Velfjord lå på andreplassen med 728 stemmer, kan nrk.no røpe.

Et veldreid jur

Sotas eier, Hans Einar Stendal, er stolt, men tør ikke ta seieren på forskudd. Han forteller at kua bærer sin femte kalv, og er således ei forholdsvis voksen dame. Missens fremste fortrinn er et velformet jur med regelmessig plasserte spener og sterke fester.

WEB-avstemning

Sota er også hjulpet fram av ei egen Facebook-side, noe som matfar tror kan ha medført flere stemmer. På grunn av de lange transportavstandene, bestemt Geno at stemmegivinga skulle foregå på nettet. Dette for å spare de kyrne som bor lengst unna, truen til Sandnessjøen. Disse blir presentert på video under utstillinga.

Én stemme per husstand

Totalt har de ti finalekyrne fått 6000 stemmer. Men for at avstemminga skal bli så rettferdig som mulig, har Geno besluttet at det bare kan avgis én stemme per e-postadresse. Det gjør at stemmetallet er halvert til 3000. Sota fra Steigen har med andre ord kapret godt og vel en tredel av stemmene.

Sæd i premie

I tillegg til publikumsstemmene må dommerpoengene også tas med betrakting før kåringa av Miss Nord-Norge kan finne sted på søndag. Og premien? Fem sæddoser av den gjeveste NRF-oksen for tida, 10441 Elvestad. Det vanker også en pengepremie på 10 000 kroner.

Bedre Gardsdrift vil være til stede under utstillinga i Sandnessjøen.

Powered by Labrador CMS