Appetitt hundefôr
Appetitt hundefôr

FK med stor appetitt på nordiske hundefôr-kunder

FK Agris datterselskap, AgriPet, lanserer nå norsk hundefôr i Sverige. Danmark og Tyskland kan bli de neste ”ofrene” for FKs satsing på eksport, melder Aftenposten.

Publisert

FK vil gjerne glefse i seg deler sørre deler av det nordiske hundefôr-markedet. Foto: coloubox.com

I mars i år ble selskapet AgriPet AB etablert øst for Malmö. Daglig leder i AgriPet, Morten Johansen, forteller at det norske hundefôret er blitt godt mottatt i grannelandet og at de har ei målsetting om å bli nummer tre på hundefôr i Sverige før de forsøker seg i de andre nordiske landene.

Kontrollerer en fjerdepart av markedet

AgriPet har produsert hundefôr i Norge siden 1996 og har 25 prosent av det norske markedet. De meste kjente produktene er Labb og Appetitt. Det er først og fremst salget av tørrfôr til hunder, katter, gnagere og fugler gjennom de 120 FK-butikkene i landet som har gjort AgriPet store. Produktene selges også gjennom dyrebutikker og andre spesialforretninger for kjæledyr.

Har klare vokseplaner

Målet for AgriPet er å komme opp i en omsetning på 300 kroner i 2012. Selskapet får full oppbakking fra moderselskapet om sine ekspansjonsplaner.

– I strategiplanen har vi et vedtak om satse utenfor Norges grenser der vi føler at vi gode nok produkter, sier direktør Terje Johansen i Felleskjøet Agri til Aftenposten.

Et annet eksempel på Felleskjøpet Agris ambisjoner om å satse i utlandet, er at konsernet Grønt AS allerede er etablert i Sverige.

Powered by Labrador CMS