bedregardsdrift-0610
bedregardsdrift-0610

BG 6/10: Utnytt traktoren!

Bedre Gardsdrift 6/2010 er levert posten. Denne gangen pryder et av bondens viktigste hjelpemidler framsida, et hjelpemiddel mange ikke utnytter slik de kan og bør.

Publisert

Utnytter du traktorens hjelpefunksjoner kan du spare både tid og penger.

Nye traktorer leveres med en rekke finesser som hjelper førerens arbeidsdag, samtidig som drivstofforbruk og slitasje reduseres. Vi gir den oversikt over funksjonene, hvordan de brukes og hvorfor du bør bruke de.

Småsmart

Denne gangen besøker vi Odd Magnar Vestli fra Eina. Han lager egne redskaper som er vel så gode som det du får kjøpt i handelen.

Valtra T182 Versu under lupen

Over seks sider forteller vi deg om Valtra T182 Versus sterke og svake sider.

Økte kostnader med ny plan og bygningslov

1. juli trådte den nye plan- og bygningsloven i kraft. Fra denne dato kan ikke lenger bonden sjøl være ansvarlig for byggeprosjekt på over 1000 m2 bruksareal. Vi gir deg en oversikt over de viktigste endringene og konsekvensene for deg som bonde.

Prøvekjørt John Deere 5100M

Vi har prøvekjørt en av John Deeres mest populære modeller, 5100M med 100 hk. Hva vi mener om traktoren, på godt og vondt, kan du lese på side 32 og 33.

Plansilo fra Tyskland

Erlend Røhnebæk fra Brandval i Hedmark har kjøpt ny plansilo i Tyskland. Veggelementene til den 10 x 60 meter store siloen kom på fire trailere fra Tyskland og ble satt opp i løpet av én dag.

John Deere satser på presisjon

John Deere åpnet nylig sit nye teknologisenter i Kaiserslautern i Tyskland. Der har vi fått se hvilken nytte både bønder og anleggsentreprenører har av John Deeres AMS løsninger.

Norske redskapsprodusenter

HMR Voss AS er kanskje mest kjent for Vossakasso og HMV koplinga. Stor etterspørsel gjør at bedriften vurderer å gjenoppta produskjonen av Vossakasso, dog i beskjeden skala.

TKS K1, fleksibel, men følsom

I vår brukertest av rundballerivere er vi kommet til TKS K1. Riveren får skryt for å være fleksibel, men den er følsom for hva puttes i beholderen.

Mjølkerobot - ikke bare idyll

Sjøl om Kirsti Pia Hjertrø Halvorsen og Leif Kåre Halvorsen har fått mjølkerobot, blir de fortstt vekket tidlig om morgenen. Men nå er det ikke vekkerklokka som ringer, men mobilen som gir beskjed om feil på roboten.

Drone i landbrukets tjeneste

Bioforsk Apelsvoll analyserer kornåkrene ved hjelp av en førerløs drone. Vi gir deg detaljene.

Borgeby, nok en svensk suksess

Vi har besøkt årets utgave av Borgeby fältdager, og gir deg en fyldig stemningsrapport.

Traktorcross

Vi var på plass på Kirkenær da Grue Bondelag har lansert traktorcross. Landets nyeste motorsport har utvilsomt kommet for å bli.

Inntektsbringene gardspark

Søndre varlo gard i Hokksund har en gardspark av de sjeldne. Parken brukes både som utstillingvindu for gardens anleggsgartnervirksomhet, og til selskapeligheter.

Veteranen

Fegruson TE-A 20, 1949 modell, bedre kjent som Gråtass.

Er du ikke abonnent?

Bedre Gardsdrift nr. 6 2010 er postlagt, og dukker opp i en postkasse nær deg i disse dager, vel å merke hvis du har vært framsynt nok til å sikre deg et abonnement. Er du ikke abonnent, finnes det flere fine løsninger. Den aller enkleste er å bestille et abonnement her og nå, ved å fylle ut navn og adresse her. Vil du derimot bare laste ned dette ene bladet, er det fritt fram her inne.

"
Powered by Labrador CMS