Vinn en Fastrac_5
Vinn en Fastrac_5

Vinn en Fastrac med henger i 30 dager

Er du dyktig med traktor og henger, og i tillegg har peiling på teorioen som hører med, kan du få en JCB Fastrac med Gigant dumperhenger til fri bruk i 30 dager.

Publisert

Knut Viggen,

redaktør i Anleggsmagasinet, Hans Anton Mørk i Nils A. Mørk Maskin AS og Magnus Østby, redaktør i Bedre Gardsdrift foran ekvipasjen det skal konkurreres med og om.

Nils A. Mørk Maskin AS, Bedre Gardsdrift og Anleggsmagasinet vil slå et slag for sikkerhet og kunnskap i forbindelse med traktor og henger. Derfor inviterer vi til en spennende ferdighetskonkurranse med flotte premier. Hovedgevinsten er fri bruk av en JCB Fastrac 7230 med Gigant 4-16 dumperhenger i 30 dager. Skal du ha sjanse til å vinne, må du ha kunnskap om både trafikkregler og lastsikring, og ikke minst må du beherske presisjonskjøring med traktor og henger.

13 kvalifiseringsrunder

18. mai går startskuddet for Nils A. Mørk Maskin sin sommerturne. I løpet av tre måneder skal JCB-gjengen fra Knapstad kjøre Norge på kryss og tvers med sine gule Fastracer. På turen skal de innom 13 steder, fra Kristiansand i sør til Narvik i nord. Med seg på lasset har de både teorioppgaver og ferdighetsløype.

På hvert av de 13 stoppestedene skal det arrangeres ferdighetsprøver, eller kvartfinaler. Den består av en teoretisk og en praktisk del. Det er plass til 20 deltakere på hvert sted. Deltakerne skal først igjennom en teoriprøve, og de fem som gjør det best, går videre til den praktiske delen. Den består enkelt og greit av ferdighetskjøring med traktor og henger.

De 13 kvartfinalevinnerne går videre til seminfinale og eventuell finale hos Nils A. Mørk Maskin i Knapstad i Østfold den 28. august. Den som entrer toppen av seierspallen denne dagen, får altså en JCB Fastrac 7230 med Gigant dumperhenger til fri disposisjon i 30 dager, pluss tiden det tar å transportere ekvipasjen hjem.

Men også vinnerne av kvart- og semifinalene kan glede seg over flotte premier. Vinnerne av kvartfinalene får et gavekort på www.dekk4.no , mens vinnerne av semifinalene får lastsikringsutstyr.

Slår et slag for sikkerhet

– Grunnen til at vi gjør dette, er at vi vil gjøre folk mer bevisste på sikkerheten ved kjøring med tilhengere. Alt for mange kjører rundt med hengere som er i for dårlig teknisk stand, eller de har ikke peiling på lastsikring, sier Hans Anton Mørk.

Er du Norges beste traktorfører, spør Hans Anton Mørk.

Bedre Gardsdrift og Anleggsmagasinet sin rolle i denne konkurransen, er først og fremst å bidra med teorioppgaver samt presentasjon av deltakere og vinnere på våre nettsteder gardsdrift.no og tungt.no, mens konkurransen pågår.

Dette er premiene:

Vinnerne av kvartfinalene (13 stk):Gavekort på www.dekk4.no. Dekk, klær eller leketøy. Valget er ditt. Verdi 2000 kroner inkl. mva.

Vinnerne av semifinalene (4 stk):8 tonns strammekjetting og fire strammere fra Flom Kjetting. Verdi 3500 kroner + mva

Hovedvinner:Fri disposisjon av JCB fastrac 7230 og Gigant 14 tonns dumperhenger i 30 dager. Samlet verdi på ekvipasjen er 1,5 millioner kroner. Tidspunkt avtales mellom Nils A. Mørk og vinneren. Vinner må sjøl betale diesel, daglig vedlikehold og eventuell egenandel ved forsikringsskade. Premien er sponset av Nils A, Mørk Maskin AS.

Påmelding:

Ønsker du å kjempe om heder, ære og fri bruk av en JCB Fastrac i 30 dager, så må du fylle ut et elektronisk påmeldingsskjema som du etterhvert vil finne her på gardsdrift.no.

Vi vil etterhvert også komme med flere detaljer om selve konkurransen. De 10 første som melder seg på, på hvert sted, er sikret plass. De øvrige plassene tildeles ved loddtrekning.

Dette er reiseruta:

Tirsdag 18. mai Rolfsøy Onsdag 19. mai Knapstad Torsdag 20. mai Jessheim Fredag 21. mai Brummundal Mandag 31. mai Drammen Tirsdag 1. juni Sandefjord Onsdag 2. juni Skien Torsdag 3. juni Kristiansand Fredag 5. juni Stavanger Onsdag 16. juni Narvik Mandag 9. august Bergen Onsdag 11. august Ålesund Fredag 13. august TrondheimLørdag 28. august Knapstad, finale

Hans Anton Mørk håper konkurransen kan bidra til økt bevissthet omkring lastsikring og sikkerhet ved bruk av traktor og henger.

Kort om traktoren:

JCB Fastrac 7230 Motor: Cummins motor 6,7 liter QSB Common Rail, 230 hk. Dreiemoment 949 Nm Transmisjon: P-Tronic girkasse (powershift), clutch fritt vendegir, 4 clutchfrie grupper med 6 clutchfrie gir (totalt 24 gir front og 12 gir reverse) Valgfri manuell og automat funksjon. Tillatt total totalvekt: 14 000 kg Egenvekt: 9000 kg Hastighet: 70 km/t Bremser: ABS Dekk: Trelleborg 540/65 x 34 foran og 710/70 x 38 bakListepris: 1 250 000

Kort om hengeren:

Gigant 4-16 dumperhenger Totaltvekt: 20 000 kg Egenvekt: 5300 kg Fjæring: Bladfjærer på drag og aksler Godkjent makshastighet: 80 km/t med luftbremser Dekk: 385/65 x 22,5Listepris: 250 000

Powered by Labrador CMS