NH Boomer 8N_1

Til Europa allikevel

Opprinnelig skulle New Holland 8N kun selges i Nord-Amerika. Men nå vil New Hollands ledelse også se den på europeisk jord.

Publisert

Da Bedre Gardsdrift ville skrive om New Holland 8N sist høst, ble vi avvist av New Hollands amerikanske markedsavdeling.

Nei! - Denne traktoren er kun for Nord-Amerika, og skal ikke markedsføres i Europa, lød svaret fra USA.

Etter en tid fikk vi allikevel tak i bilder og informasjon om traktoren, men New Hollands representant presiserte at 8N fortsatt ikke var aktuell for Europa.

Da vi besøkte New Hollands hovedkontor i Torino for noen uker siden, traff Bedre Gardsdrift Rupert Boobbye, fra fabrikken i USA, og 8N ble raskt et samtaleemne.

Kanskje - Vi tror ikke interessen for 8N i Europa er stor nok til at vi kan forsvare kostandene med å tilpasse den for Europa. Blant annet må vi utvikle en ny veltebøyle siden sikkerhetskravene er annerledes i Europa enn i USA, forklarte Boobbye.

- Men vi vil muligens vise traktoren på utvalgte utstillinger i Europa for å se om det virkelig er interesse for 8N. Du kan jo kjøpe utstillingstraktoren når vi er ferdige med den, smilte Boobye.

Ja! På Sima var imildertid all tvil borte. - 8N vil bli tilgjengelig i Europa i løpet av 2009, lovet New Hollands toppsjef Barry Angel.

Sannsynligvis vil traktoren bli vist på Agritechnica i november, og hvis folkene i AK-maskiner får vilja si, kan du oppleve traktoren på Agroteknikk på Lillestrøm uka etterpå.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS