Case IH Magnum 335_01
Case IH Magnum 335_01

Store Magnumer til Bryne

Store traktorer er i ferd med å bli hverdagskost for A-K maskiner Nærbø. Denne uka leverte de to Case IH Magnum 335 til Sigve Dahlen fra Bryne.

Publisert

Alf Lima, Jan Ove Hauge og Sigve Dahlen flankert av A-K-sjef Gunnar Thorud og selger Jon Seglem. (Foto: Erlend Haugland).

Det er ikke hverdagskost å overrekke to Magnum 335 til en og samme kunde. Derfor hadde A-K-sjefen sjøl, Gunnar Thorud, tatt veien til Jæren for å kaste ekstra glans over overrekkelsene. De to nye Magnumene erstatter en Magnum 310 og en 250. Traktorene skal brukes til gjødselkjøring på Jæren.

- Traktorene vi bytter inn har gått 4000 timer uten tekniske problemer. Vi fikk et godt tilbud på to nye 335, og valgte å slå til, sier Sigve Dahlen.

De to nye traktorene er teknisk sett mer eller mindre like de gamle. De har imildertid fått ny framaksel med stabilisatorsylindre som gjør de mer stødige etter veien. De nye har dessuten 50 km/h transmisjon mens de gamle kun gikk i 40 km/h.

Sjøl om det er Sigve som har kjøpt traktorene, må han se langt etter førerplassen. Traktorene har nemlig faste sjåfører, Jan Ove Hauge og Alf Lima. Sjøl må Sigve ta til takke med de gamle traktorene.

- Traktorene skal ha to vogner hver. En smal treaksla med 22 000 bergenet for transport, og en 20 000 liter med boggi og nedfeller, forteller Sigve.

Den ene av de to nye Magnumene starter livet på Jæren på lånte hjul. (Foto: Erlend Haugland)

Har du kjøpt eller levert en traktor eller maskin du ønsker å få litt blest om? Send bilde og litt tekst til magnus@askmedia.no.

Powered by Labrador CMS