Forside Bedre Gardsdrift 05_2009

Stålplater som vindu

Roy Kenneth og Anette Håland har valgt perforerte stlåplater som vindu i fjøset. Det er en værbestanding løsning som også gir godt utsyn til omgivelsene.

Publisert

BG 5/2009

Bedre Gardsdrift nr.5 dumper ned i postkassene i disse dager. Som vanlig tilbyr vi en god miks av lesestoff. Her gir vi deg noen smakebiter:

Det enkle er ofte det beste. Det er mottoet til Roy Kenneth Håland. Med perforerte stålplater som vinduer i fjøset, har han fått en løsning som krever minimalt vedlikehold, og som tåler sterk vind.

Småsmarte Onkel Willy

De småsmarte løsningene er denne gangen hentet hos Willy Langli i Skiptvet. Han vet å ta vare på det andre mener hører hjemme på søppelfyllinga. Og betegnelsen onkel skyldes enkelt og greit at Willy er onkelen til Bedre Gardsdrift sin fagredaktør.

Bønder på Jomfruland

Gardsanalysen denne gangen er fra Jomfruland. Arne-Olav og Hege Løkstad ble mjølkeprodusenter ver natta. Er dette noe de skal fortsette med?

JCB i fyr og flamme

Nils A. Mørk Maskin går utradsjonelle veier for å skaffe seg publisitet. Vi biter på agnet, og gir en grundig omtale av de flammelakkerte demotraktorene.

Slåmaskiner del 2

I vår test av slåmaskiner er vi kommet tilknivbjelken. Hva skjuler seg under skallet, og hvilken betyding har de ulike konstruksjonene på effektbehovet?

Den perfekte silo

I kjølvannet av Forum ku sin grasdemo på Jæren, har vi fått Torben Rasmussen i Bodi Advice til å dele sine 10 bud for en perfekt silo.

Messer

Aldri et BG uten messestoff. Denne gangen gir vi deg en smakebit fra Vei og anlegg samt Elmia Wood.

Powered by Labrador CMS