Pottinger Jumbo 10000 Smart_2
Pottinger Jumbo 10000 Smart_2

Pöttinger med biltralle

Om ei 47m3 stor grasvogn er det rette valget hvis du skal transportere biler er usikkert, men det er altså mulig med Pöttinger Jumbo 10000.

Publisert

En liten Smart i en stor Jumbo.

- Den kombinerte transport- og lessevogna Jumbo 10000 har fått en tredje dimensjon, og blitt ennå mer fleksibel. Nå kan den også brukes til å transportere biler, skryter Pöttingers markedsavdeling.

Det faktum at lessevogna fra Pöttinger også kan brukes som biltransportør er strengt tatt en agurknyhet, og vil neppe bidra til økt salg. Men å kjøre en liten Smart opp i vogna er en grei måte å skaffe seg litt ekstra publisitet i sommervarmen. Visstok var opptinnet en såkalt practial joke, der eieren av Smarten var uvitende om moroa.

Practial joke i Grieskirchen, Østerrike

.

Når markedsfolkene først skulle leke seg, så er vi imidlertid skuffa over at de ikke tok den helt ut. Etter vår mening burde de nemlig fylt vogna full med gras etter at bilen var lasta om bord, og deretter tømt hele lasset i plansiloen. Da hadde de virkelig fått noe å skrive om. Vi regner med at Pöttingers menn i Norge bringer tipset videre til Østerrike.

Uansett, de harde fakta om den store kombivogna fra Pöttinger er som følger:

DIN-volum: 47,3 m3 Lengde: 12 meter Bredde: 2,55 meter Høyde: 3,98 meter Plandimensjon: 9,48 x 2,3 meter Pick-up bredde: 2,0 meter Antall kniver: 45 Snittelengde: 35 mm Egenvekt: 11 tonn Tillatt totalvekt: 31 tonn Maks hjuldimensjon: 710/45R22,5 (trippelboggi)Styresystem: Isobus

Powered by Labrador CMS