Egil Lien Massy.jpg

Pløye-NM for de gamle

Børst støvet av de gamle sliterne. 26. september er det NM i veteranpløying. På Grasvuk gård i Sigdal blir lørdagen viet veteraner med lavt marktrykk og jernhjul med god gripeevne.

Publisert

I NM i veteranpløying er det ingen kvalifisering. Alle kan delta. Betingelsen er at du har en to- eller firehjulstraktor som er produsert før 31. desember 1978 og en tilsvarende plog.

Mesterskapet på Grasvuk gård i Sigdal i Buskerud starter 26. september Foto: Hans Degerdal

For firehjulstraktorer er det flere klasser. Traktorer som er produsert før 1965 har en klasse for slepeplog og en for løfteplog med 1-3 skjær, mens det for traktor i aldersklassen 1965 til 1978 er en klasse for løfteplog med 1-3 skjær. I den sistnevnte klassen er det et begrenset antall utøvere som får stille. Derfor er det viktig å være tidlig ute med påmelding.

For tohjulstraktorer er det kun en klasse uansett traktorens alder. Mesterskapet på Grasvuk gård i Sigdal i Buskerud starter 26. september kl. 11.30, men det er mulig å drive treningspløying fra kl. 8 om morgenen.

Påmelding skjer til Nils Ivar Kirkeng, Kirkeng, 1892 Degernes eller på epost: nilsikir@online.no

Kirkeng i Gammeltraktorens Venner presiserer at det er viktig at påmeldingen inneholder traktormerke, årsmodell på traktor og plog, samt plogmerke og antall skjær.

"
Powered by Labrador CMS