tor i berge.jpg
tor i berge.jpg

Ny konsernsjef i Bertel O. Steen

Eieren av A-K maskiner har fått ny toppleder. Samtidig går konstituert konsernsjef Trond Vidar Sagen til en nyoppretet stilling som visekonsernsjef, fordi konsernet skal satse sterkere på flere områder enn bil.

Publisert

Tor I. Berge, ny sjef for Bertel O. Steen.

Den nye sjefen i Bertel O. Steen heter Tor I. Berge. Han var fram til 2008 administrerende direktør i Toyota Norge AS og har det siste året hatt stillingen som Vice President Toyota Motor Russia. Han har arbeidet i Toyota Norge fra 1985 som innkjøpssjef, ettermarkeds-/logistikksjef, viseadministrerende og administrerende direktør. Berge har erfaring fra familieeide selskaper, og er ifølge pressemeldingen fra Bertel O. Steen kjent som en god kulturbygger.

Det er med andre ord en mann med meget solid bilerfaring som tiltrer topplederstillingen. Han har også i mange år hatt verv som president og visepresident i Bilimportørenes Landsforening.

Styrker også landbrukssatsinga

Trond Vidar Sagen er traktormannen i toppledelsen.

For å styrke satsingen på alt som ikke handler om bil, utvides ledelsen av selskapet til også å omfatte en stilling som visekonsernsjef. I den jobben finner vi en mann som de siste årene har syslet mye med landbruksmaskiner, nemlig Trond Vidar Sagen. Han har fungert som konstituert konsernsjef siden Marius Steen valgte å tre tilbake etter å ha fullført oppkjøpet av A-K maskiner i fjor. Fram til da var Sagen konsernets finansdirektør, og det er ingen hemmelighet at han var en meget vesentlig aktør i arbeidet som ledet fram til at Bertel O. Steen kjøpte A-K maskiner.

BondeTrond Vidar Sagen har i løpet av sin karriere drevet en virksomhet med tre Eik-sentre, samt at han stadig driver gard sjøl i Solør.

At Sagen blir med videre som toppleder, med særlig ansvar for alt som ikke gjelder sjølve bilvirksomheten, er et tydelig signal om at blant annet satsinga på landbruket stadig har høy prioritet.

Sjefer i tospann- Dette er en meget god løsning for selskapet, sier styreleder Inge K. Hansen. - Med Berge og Sagen i stillingene som henholdsvis konsernsjef og visekonsernsjef, får Bertel O. Steen en lederduo med utfyllende erfaring og kompetanse som vurderes å være av stor betydning for Bertel O. Steen i tiden framover.

Tor I. Berge tiltrer stillingen senest 1. oktober 2009, og Sagen fortsetter som konstituert konsernsjef fram til det.

Powered by Labrador CMS