Fliegl Kristian Spanne

Moi med nedlegger fra Fliegl

Moi AS utvider sitt gjødselprogram og tilbyr nå spredebommer fra tyske Fliegl.

Publisert

Kristian Spanne flankert av Mikkel Gasbjerg og Johann Fliegl fra Fliegl. Over hodene deres er den spesielle bommen Moi nå skal selge i Norge.

- Vi ønsker en komplett linje med predeutstyr. Vi har i dag DGI, som er en nedfeller, men vil også tilby nedleggere. Etter å ha studerte det som finnes i markedet, konkluderte vi med at Fliegl har det beste produktet, sier adm.dir. Kristian Spanne.

SkruematingAvtalen med Fliegl innebærer at Moi får importen av Fliegls slepeskonedlegger og slangenedlegger. Det som gjør Fliegls løsning spesiell, er fordelersystemet som består av horisontale og hydraulisk drevne mateskrueskruer montert i bommen.

- Med en sentral fordeler vil det bli ujevn utmating i hellende terreng. Dessuten er det stor fare for tettning av de lange slangene. Fliegls skruemating gir konstant mating uansett helling, og de kort slangene reduserer faren for tetting. Fliegls løsning er spesielt gunstig ved spredning av grisegjødsel, som inneholder mye flis, forklarer Spanne.

9, 12 og 15 meterMoi har valgt å ta inne bommer med arbeidsbredde på 9, 12 og 15 meter. Andre bredder kan leveres på bestilling. Mois tanker er imidlertid breiere enn Fliegls, og midtseksjonen må derfor gjøres en halv meter breiere. Moi bruker i dag triangelkopling, men det blir for svakt for Fliegels bommer, og Moi vil derfor også utvikle et nytt bomfeste tilpasset Fliegl.

Powered by Labrador CMS