Pottinger Eurotopp 771 A samlerive

Mer Pöttinger hos A-K maskiner

A-K maskiner kunngjør nå at de også skal selge hele Pöttingers produktlinje for grashøsting samt vogner for tørrgjødselspredning.

Publisert

New Holland traktor + Pöttinger rive = sant.

Så har bekreftelsen alle har ventet på kommet. A-K maskiner skal selge mer Pöttinger, men kun grasmaskiner og gjødselvogner. Salget starter 19. november på Agroteknikks første dag.

Mange har lurt på hva som ville skje med JF-Stoll og Amazone. Det er nå klart at begge disse leverandørene fortsatt skal være med i A-K maskiner sitt produktprogram.

At A-K maskiner velger å beholde Amazone, innebærer at de velger bort Pöttingers produktlinje for jordbearbeiding, med unntak av plogen. Det er ifølge adm.dir. i A-K maskiner, Gunnar Thorud, et strategisk og bevisst valg.

- Både Pöttinger og Amazone er ledende produsenter av jordarbeidingsredskap. Amazone har svært gode produkter, og er en svært profesjonell bedrift som vi fortsatt ønsker å samarbeide med. Både Pöttinger og Amazone er fornøyd med resultatet, sier Thorud.

A-K maskiner har gjort det rimelig godt med Amazones åkersprøyter, og det er nok en viktig grunn til at de ofret Pöttingers harver og såmaskiner til fordel for Amazone.

Thorud sier de med tid og stunder også vil ta inn Pöttingers ploger. Men kampen om plogkundene er hard, og de vil derfor ha graslinja og gjødselvognene oppe å gå før de tar opp kampen med Kverneland på hjemmebane.

Avtalene med Pöttinger innebærer at A-K maskiner skal bygge opp eget reservedelslager på Kløfta.

Powered by Labrador CMS