Lantmannen Maskin logo
Lantmannen Maskin logo

Lantmännen satser sjøl i Trøndelag

Lantmännen Maskin Midt-Norge AS har overtatt etter LMB-senteret Verdal, samt kjøpt opp LMB Senteret Melhus, foruten å drive virksomhet i Stjørdal og ha verksted i Hegra.

Publisert

For ikke lenge siden gikk LMB Senteret Verdal konkurs. Lantmännen Maskin ønsker å styrke sitt engasjement i Trøndelag, og har kjøpt boet og overtatt lokalene. Flere av de ansatte fra LMB Senteret Verdal er med videre.

Gunnar Skogset er ansatt som daglig leder for Lantmännen Maskin Midt-Norge AS, og har allerede tiltrådt. Han har bakgrunn som markedssjef for Volvo personbiler i Trondheim, og kommer fra en korngård på Inderøy.

Lantmännen Maskin Midt-Norge ASLantmännen Maskins selskap for Midt-Norge ble etablert i mai i år, og er 100 prosent eid av importselskapet. Firmaet har utsalg og verksted i Verdal, Stjørdal og Melhus, samt verksted på Hegra. Totalt har firmaet 20 ansatte, og jakter stadig på flere mekanikere.

Utgangspunktet er at Lantmännen Maskin AS overtok Proffsenteret Stjørdal Traktor. Selskapet lå midt i et område hvor Lantmännen sjøl opererte med egne selgere på begge kanter, slik at målet var å få en mer ryddig struktur.

Samtidig forhandlet Lantmännen Maskin AS med LMB Senteret Melhus og LMB Senteret Verdal om overtakelse. Disse forhandlingene stoppet opp da firmaet i Verdal gikk konkurs, men ble så sluttført i Melhus, mens man i Verdal kjøpte boet og overtok lokalene.

- De to LMB-senterne var frittstående servicefirmaer som hadde kontrakt med Lantmännen Maskin AS. Til tross for navnet hadde de ingen forbindelse med Lantmännen Maskin AS ut over en samarbeidsavtale, forteller Olav Løberg, sjef for den norske importøren.

Traktorer direkte, ettermarked hos forhandler Opplegget i Lantmännen Maskin Midt-Norges område er som følger: Valtra, Claas og øvrige redskaper selges direkte av såkalte distriktssjefer, som kjent fra Valtras direktesalg. Selgerne, som tituleres distriktssjefer, er direkte ansatt hos importøren, men har kontorer hos Lantmännen Maskin Midt-Norges tre lokaler. Lantmännen Maskin Midt-Norge AS står for service og ettermarked forøvrig, samt at selskapet har en forhandleravtale på CIFI redskapsprodukter.

Powered by Labrador CMS