valtra t front 07

Kun forhandlere i Lantmännen

Valtra- og Claasimportør Lantmännen Maskin kutter direktesalget, og satser på et reint forhandlernett. Første punkt er å ta for seg Trøndelag.

Publisert

Nå skal alle selgerne inn.

Med det forsvinner siste rest av Valtras direktesalg, som oppsto da Valtra Norge skilte seg fra Felleskjøpet i 1999. Den gangen var argumentet at Valtraimportøren ønsket at traktorene skulle selges av produkteksperter, ikke av maskinselgere som handterte alt fra vedkløyvere og skurtreskere til nordiske traktorer.

Historien

Så fikk Valtra ny eier med Agco i 2004. Blant annet som en konsekvens av at Agco ikke involverer seg i sluttsalg til kunde, overtok det svenske felleskjøpets maskindivisjon LMB, senere Lantmännen Maskin, import og forhandleransvaret for Valtra i 2005. Fra da har salget av Valtra vært fordelt på noen direkteselgere og Lantmännen-tilknyttede forhandlere.

Ettter ti år er sirkelen sluttet: Lantmännen maskin har besluttet å avvikle direktesalget i løpet av kommende år, forteller adm. dir. Olav Løberg. Selskapet ønsker å konsentrerer salget via et forhandlernett.

Starter i Midt-Norge

I dag har Lantmännen direktesalg i Midt-Norge, samt områder av Gudbrandsdalen, Østerdalen og Vestlandet til og med Rogaland.

– Vi starter i Trøndelag. Der vil selgerne fra årsskiftet være en del av Lantmännen Maskin Midt-Norge. Dette selskapet etablerte vi tidligere i år, som et selskap primært for å utføre service. Nå omdannes selskapet til å handtere også salg av vårt komplette sortiment, og omsetningen vi øke fra knappe 20 millioner til nærmere det tidobbelte, foruten at bemanningen går fra 17 til 28-29 ansatte.

Det er ikke snakk om å kvitte seg med folk, men heller ansette flere for å eksempelvis kunne satse hardere på redskap.

Powered by Labrador CMS