Fendt glasskår

Journalist omkom i traktorvelt

Lanseringen av Fendt 200 Vario og 800 Vario fikk en tragisk slutt, da en av Fendts demotraktorer veltet og en fransk journalist falt ut av førerhytta og omkom.

Publisert

Manglende sikkerhetsbelte og knust glassrute kan bli skjebnesvangert.

Ulykken skjedde helt på slutten av Fendts storslåtte pressevisning i Marktoberdorf, tirsdag. 200 journalister fra 26 land deltok, inklusiv Bedre Gardsdrift. Som del av arrangementet fikk journalistene anledning til å prøvekjøre alle Fendts traktormodeller på lukket bane.

Årsaken til ulykken er uvisst, men spor i asfalten kan tyde på at den nye og store Fendten veltet i forbindelse med en provosert unnamanøver i høg hastighet. Det var to journalister i førerhytta. I velten ble ruta i døra knust og den ene journalisten falt ut. Mannen ble liggende under hytta, ved siden av bakskjermen. Han ble erklært død på stedet av redningspersonell. Den andre personen ble lettere skadet og fraktet til sykehus.

Ulykka føyer seg inn i rekken av traktorulykker der strukturen på førerhytta er intakt, men hvor føreren eller passasjeren ikke bruker sikkerhetsbelte, og kastes ut av hytta og blir alvorlig kvestet eller drept.

Powered by Labrador CMS