stoll fz frontlaster.jpg

JF vil selge Stoll

Etter at Stoll har hatt noen år med positiv utvikling, ønsker den danske eieren JF å selge sitt tyske selskap. JF mener at de ikke har kapitalen som behøves for å videreutvikle Stoll.

Publisert

Til salgs.

Det er danske Dagbladet Børsen som melder at J.F. Fabrikken, J. Freudendahl A/S, ønsker å selge sitt tyske datterselskap, Wilhelm Stoll Maschinenfabrik Gmbh.

JF kjøpte Stoll for 10 år siden, for å få hand om det tyske selskapets utstyr for grashøsting. Disse aktivitetene er overført til JFs fabrikk i Danmark, mens datterselskapet i Tyskland har konsentrert seg om frontlastere. Omsetningen innen dette området har passert 625 millioner danske kroner, med et driftsresultat siste år på pluss 45 millioner DKK.

Sjefen for JF mener at de skulle vært tilfreds med Stolls resultater, hadde det ikke vært for dagens økonomiske situasjon. – JF har, som så mange andre, konjunkturene imot oss, sier Jan Freudendahl til Børsen. - Vi har ikke tilgang på den kapital som behøves for å utvikle Stoll ytterligere.

Derfor ser han for seg at et kapitalfond kan være interessert i å gå inn i Stoll-virksomheten og finansiere en plan for videre satsing. Freudendahl ser heller ikke bort fra at JFs morselskap skal kunne fortsette som en minoritetsaksjonær i Stoll.

Stoll frontlastere importeres til Norge av Lantmännen Maskin, mens A-K maskiner har agenturet på JFs grasmaskiner.

Powered by Labrador CMS