BG0809

Et realt messenummer på over 100 sider

Bedre Gardsdrift nr. 8 er på veg ut til postkassene. Men postmannen sleper tungt. Bladet er nemlig på 108 sider. Bare omtalen av nye produkter på Agroteknikk legger beslag på godt og vel 13 sider. Et solid messenummer med andre ord!

Publisert

78 offisielle produktnyheter er med i kampen om ett, to og tre aks på Agroteknikk. I god BG-ånd har vi også innhenta et snes andre nyheter som blir presentert på Lillestrøm. Tar vi også med forhandsomtalen fra Agromek, som finner sted i Herning 24.-28. november, finner du nærmere 120 produktnyheter i bladet.

Trinnløstest

Saken som preger forsida denne gangen, er en stor trinnløstest BG har foretatt i forrige måned. Åtte ulike traktorer er satt under lupa. I dette nummeret gir vi deg en grundig innføring i hemmeligheten bak en trinnløs transmisjon, og vi forteller deg hvordan de ulike transmisjonene er bygget opp. I neste nummer får du resultatene av testen.

Traktortest

En Deutz-Fahr Agrotron K 430 ProfiLine er offer for vår sedvanlige traktortest denne gangen. Den får karakteristikken ”Trivelig og traust ”, hvor det er hytta som er trivelig, mens transmisjonen er heller traust.

Brukertest

I vår brukerundersøkelse av tre traktorer er Claas Celtis førstemann ut. Den får merkelappen ”allrounder”. Den er enkel og lettkjørt med noe svake bremser, lyder dommen fra Ola Fiskvik i kortversjon.

Bare Vario fra nå av

Vi har vært i Tyskland og prøvekjørt både små og store Fendt-traktorer. Felles for dem alle er at de heretter bare utstyres med trinnløs transmisjon. Dessuten utvides 800-serien fra to til sju modeller.

Alt hva Reime (r) og tøy kan holde

I vår serie om norske redskapsprodusenter, er turen kommet til Reime Agri. De er enerådende i landet når det gjelder komplette husdyrinnredninger til de fleste av husdyra våre. Nå vil de også bli komplette inne gjødselhandtering.

Mer å lese

Videre har vi vært på potetutstilling i Nederland med vekt på maskiner og besøkt et billig villsaufjøs i Troms. Veteranen denne gang er en strøken Volvo BM 810 Turbo, 1977-modell.

God lesning! Vi ses kanskje på Lillestrøm?

Powered by Labrador CMS