ATV-Husqvarna

En \"forvokst\" ATV fra Husqvarna

Nå lanserer Husqvarna et nytt kjøretøy i Sverige med stort anvendelsesområde. HUV, eller Husqvarna Utility Vehicle er navnet.

Publisert

Bildetekst her...

Kjøretøyet er tilpasset skogbrukets krav til god framkommelighet og lågt marktrykk, men passer også for en rekke andre transportformål.

Fyller kravene

ATVene har blitt svært populære i landbruket. Både til persontransport og godstransport brukes kjøretøyene i ut- og innmark. Men uten henger er transportmulighetene dårlige. Og uten førerhytte eller veltebøyler sitter føreren svært ubeskyttet. Husqvarnas nye HUV er en klar forbedring på disse områdene.

Med plan

Husqvarna HUV 5420 DX og Husqvarna HUV 5420 DXR er bygd på en lett aluminiumsramme med teknikk fra flyindustrien. Den er utrustet med ett passasjersete, veltebøyler og et lite lasteplan.

Bare gass og brems

Husqvarna HUV ble lansert i USA for tre år siden. Interessen er stor også utenfor skogbruket. Ifølge Husqvarna skal HUV være enklere og smidigere å kjøre enn en ATV. HUVen kjøres bare med gass og brems, ingen girbruk utover framoverdrift og rygging er nødvendig. Maskinen er utrustet med differensialsperre.

To modeller

Sverige er det første landet i Europa som vil forhandle HUV 520-serien i løpet av 2009. Det starter med to dieselmodeller. Husqvarna HUV 5420 DX er dekkutrustet for terrengkjøring. Husqvarna HUV 5420 DXR bygges i samsvar med EU sitt traktordirektiv for kjøring på offentlig veg.

Til Norge neste år

Det finnes et rikelig utstyrsprogram til begge kjøretøyene. Husqvarna Norge opplyser at HUV vil bli lansert på det norske markedet neste år.

Powered by Labrador CMS