quick fit.jpg

Eksplosivt salg av slitedeler

Finanskrise og en tørr (!) høst fører til en kraftig økning i salget av slitedeler, noe som blant annet har tømt europeiske delelagre for Quick Fit slitedeler til Kvernelands ploger.

Publisert

Etterspurt.

- Etterspørselen har vært så stor at vi ikke klarer å dekke etterspørselen etter Quick Fit slitedeler, forteller salgssjef Jørgen Sørensen, Kverneland Group, Kerteminde, til landbrugsavisen.dk.

Quick Fit er spisser som passer til alle Kvernelands plogkropper, og som kan monteres uten annet verktøy enn en hammer og en meisel.

- Heldigvis kan vi levere våre tradisjonelle vendbare spisser, men Quick Fit er blitt en meget etterspurt slitedel, sier Jørgen Sørensen.

Landbrugsavisen forteller at også frittstående leverandører av slitedeler har økt sitt salg. En aktør forteller om en økning på 30 prosent.

I slitedel-bransjen konkluderes det med at det ekstraordinært store salget skyldes den pågående økonomiske krisen. Bøndene utsetter kjøp av ploger og harver, men må like fullt få gjort den samme jobben som før, og eksisterende redskap må vedlikeholdes. I tillegg har det i store deler av Europa vært en tørr høst, noe som medfører økt slitasje.

Powered by Labrador CMS