Fendt 9460R skurtresker
Fendt 9460R skurtresker

Eik-festival på Helgøya

Sommertid er festivaltid. Eikmaskin hiver seg på med en av de mer interessante festivalene denne sommeren, den 14. august, nesten midt uti Mjøsa.

Publisert

Her blir det vakker musikk fra store og små motorer, treskere som synger seg gjennom åkeren og poteter i full rock `n roll over opptakerens sinnrike organer. Som om ikke det er nok, sper Eik på med sin husmusikkant Eldar Vågan. For ikke å glemme at MFs nye flaggskip 8690 for første gang får møte publikum i Norge.

Festivalen arrangeres av Eiksentrene på Furnes, Gjøvik og Elverum. Det kan muligens også forklare valget av festivalarena, da Helgøya ikke ligger på feil side av Mjøsa, men sånn omtrent midt uti.

Eik-sentrene omtaler arrangementet som en høstedag, og lover at dersom værgudene er greie, skal du få se potetopptakere, treskere, presser og øvrig grasutstyr, samt jordarbeidingsutstyr. Flere lokale tilbydere av varer og tjenester vil delta med stands sammen med Eik-kjedens butikkleverandører.

Eksakt adresse for arrangementet er friområdet Skurven, med tilgrensende jorder. Servering besørges av kroa i båthavna like ved.

Arrangørene håper på besøkende fra det ganske land. For dem som ikke kommer fra de mest fjerntliggende strøk av landet, er det tilgang til gjestebrygge.

Powered by Labrador CMS