Valtra Direct_1

Derfor ruller Valtra fram

Valtra skiller seg positivt ut på registreringsstatistikken for oktober. Årsaken er at Valtraene med den røde modellbetegnelsen i grillen endelig får skilt på seg.

Publisert

Valtraselger Egil Gjedrem flankert av Arild Søyland (t.v.) og Per Magne Asheim. I bakgrunnen T142D og T202D.

Valtras trinnløse traktorer, Direct, kjennetegnes med en rød modellbetegnelse i grillen. Nå er traktoren typegodkjent og leveringene er i ferd med å ta fart.

Lillehammer først ute

Den første kundeleveringa skjedde for en snau måned siden på Lillehammer. Denne traktoren, en T202 Direct, var forøvrig først innom Jæren, der den var med i Bedre Gardsdrift sin store trinnløstest. Denne testen kan du lese om i Bedre Gardsdrift nr. 8, 9 og 10.

Denne uka fikk Sør-Vestlandet sine første trinnløse, da Egil Gjedrem i Lantmännen Maskin overleverte en T142 Direct til Arild Søyland fra Bjerkreim og en T202 Direct til Per Magne Asheim fra Vikeså.

Kjøpte usett og uprøvd

I likhet med mange andre, signerte Per Magne sin kontrakt uten å ha prøvd traktoren på forhånd.

- Jeg hadde en T191 som jeg hadde planlagt å bytte inn for halvannet år siden. Men da jeg hørte at den trinnløse var på vei, utsatte jeg handelen. Da jeg signerte kontrakta hadde jeg bare sett et bilde av armlenet, ler Per Magne.

Arild prøvekjørte Versu med fem-trinns powershift i sommer, men bestemte seg for Direct etter å ha prøvd den trinnløse tidligere i høst.

- Da jeg signerte kontrakta i august, var det snakk om levering til neste år. Men nå er den her, smiler Arild.

50 på vent

Lantmännen Maskin har 50 signerte kontrakter på Direct liggende. Hvor mange av disse traktorer som blir levert før nyttår er usikkert, men leveringene vil etter all sannsynlighet bidra til at Valtra tilhører vinnerlaget på registreringsstatistikken i november og desember.

- Vi har et mål om 14,2 prosent markedsandel ved årsslutt, og det skal vi klare, sier Markedssjef Tor Jon Garberg i Lantmännen Maskin, optimistisk.

Powered by Labrador CMS